"Electrica Serv", pregătită pentru privatizare
ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 31 mai 2011
"Electrica Serv", filiala de întreţinere şi servicii a "Electrica" SA, a publicat, la finele săptămânii trecute, în Monitorul Oficial, proiectul de divizare, care pregăteşte compania pentru privatizare. Astfel, din "Electrica Serv" vor fi desprinse cinci filiale "Servicii Energetice" pentru regiunile Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi Banat. Acestea au un capital social total de 244 milioane de lei (58 milioane euro), din care 37,8 milioane lei este aportul în numerar şi 206,5 milioane lei - aportul în natură (49 milioane euro - terenuri şi clădiri).
Aceste cinci filiale ale "Electrica Serv" vor fi scoase la privatizare, potrivit acordului dintre Guvern şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), ne-au spus surse din interiorul companiei. În iulie, când misiunea FMI va reveni în ţara noastră, va fi decis şi lansat şi procesul de privatizare, mai susţin sursele noastre. Ţinta autorităţilor este ca Enel, E.ON şi CEZ - care au achiziţionat fostele filiale ale Electrica (Muntenia Sud, Dobrogea, Banat, Moldova şi Oltenia) - să preia şi aceste companii pentru a integra serviciile de întreţinere şi reparaţii. Actuala "Electrica Serv" va rămâne numai cu sucursalele Muntenia Nord, Transilvania Sud şi Transilvania Nord. Într-un final, acestea vor fi integrate de filialele Electrica SA, ca-re mai sunt în proprietatea statului.
Privatizarea celor cinci filiale "Electrica Serv", care vor avea personalitate juridică în urma divizării, este problematică având în vedere că investitorii privaţi nu le-au mai făcut comenzi în ultimii ani, preferând să lucreze cu alte firme sau să-şi internalizeze aceste servicii. Astfel, situaţia financiară a "Electrica Serv" s-a deteriorat accelerat, iar acţionarul unic - Electrica SA - a fost nevoit să împrumute compania cu 60 milioane de lei pentru a evita falimentul.
"Electrica Serv" a intrat în a doua etapă de restructurare la începutul anului. În prima etapă de restructurare, numărul angajaţilor a fost redus cu circa 1.700. În a doua etapă, vor fi restructuraţi circa 1.300 de angajaţi.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Gigi electricianu' în data de 31.05.2011, 23:41)
Aceste companii au fiost aduse in pragul falimentului chiar de cei care acum vor sa le cumpere, bineinteles cu aportul directorilor sucursalelor sus mentionate (Suru, Axinte,...... si alti hoti care in loc sa se pensioneze incarca scema societatilor)
2. fără titlu
(mesaj trimis de oltenacu în data de 17.11.2011, 13:11)
Compania afost mai mult decit jefuita si adusa in pragu falimentului de actuali directori si inglobata in datorii, cine a mai pmenit capacu de wc sa coste zece milioane de lei vechi si acesta e doar unu din exemple, am avea ce discuta daca am face dar la ce bun daca cei in drept nu isi fac datoria.CALARASI
3. electrica
(mesaj trimis de electrician la electrica serv în data de 10.03.2013, 19:33)
nimeni nu ii trage la raspundere pe pe fosti si actuali directori de la aceste filiale, sa ii caute DNA-aul sau orice autoritate competenta, multi au firme si fac concurenta neloiala, alti au deturnat fonduri pt partide politice, au licitat pt lucrari neprifitabile, la final dau vina pe angajati ca nu muncesc, ei ne-au taiat bonurile de masa, din salarii, zile de concediu, ajutorul de vacanta, diurna pt un muncitor plecat in delegatie este de 12 lei si tot nu sunt bani, mai nou maistri sunt pusi pe rele, au datoria de a da pe liste oamenii care nu muncesc peste program desi programul este pana le 15:30 asta pt ai da afara si sa nu mai primeasca salariile compensatorii pat ca asa se aude ca suntem in insolventa, fac numai abuzuri ,mai necheam sambata ,duminica la vreo avarie si asta fara bani in folosul comunitatii, nimeni nu face nimic ,angajatilor le este frica , lucreaza numai sub stres si presiune, va rog faceti un reportaj pe acest subiect.