"Electroargeş" va face oferta publică obligatorie de preluare a "Argus"

Raluca Marin
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 septembrie 2012

"Electroargeş" va face oferta publică obligatorie de preluare a "Argus"

Acţionarii companiei "Electroargeş" (simbol ELGS) au aprobat, sâmbătă, depunerea documentaţiei privind oferta publică obligatorie de preluare a acţiunilor producătorului de ulei "Argus" Constanţa, conform ordonanţelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Omul de afaceri Cătălin Chelu a solicitat convocarea AGA şi la "Altur" (simbol ALT), care urmează să se desfăşoare astăzi, pentru aprobarea ofertei de preluare a "Argus" Constanţa.

Cele două companii acţionează concertat cu omul de afaceri Cătălin Chelu, potrivit CNVM, astfel că acesta ar deţine indirect 43,4% din acţiunile Argus Constanţa.

La "Argus" Constanţa, Cătălin Chelu este într-un conflict deschis cu reprezentanţii SIF5 Oltenia, de aproape un an de zile.

Acţionarii "Electroargeş" au decis şi contractarea unui credit până la limita de 5 milioane euro şi gajarea acestuia cu active ale societăţii sau active ale altor societăţi, dar şi preluarea liniei de credit aflate în sold la BCR de către "Banca Transilvania", suplimentarea acesteia până la nivelul de 1,2 milioane euro sau echivalentul în lei şi garantarea acestui credit în aceleaşi condiţii ca la BCR, prin ipotecă imobiliară.

Acţionarii au hotărât şi contractarea unui credit - acord de creditare - în valoare de 7,5 milioane lei cu "Banca Transilvania", necesar pentru cofinanţarea priectului de investiţii din fonduri europene "Eficienţă şi competitivitate - Priorităţi în dezvoltarea activităţii < SC Electroargeş SA >".

Acţionarii "Electroargeş" au ales noul CA

În Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA), des-făşurată tot sâmbătă, a fost ales Consiliul de Administraţie (CA), format din trei membri, cu un mandat de patru ani, ca urmare a expirării mandatului actualului CA. Astfel, în func-ţia de preşedinte al consiliului de administraţie a fost ales Chirilă Gheorghe, care îl înlocuieşte în această funcţie pe Florin Pricop, iar Gavrilă Ion şi Procop Florin a fost aleşi membri ai CA.

Ordinea de zi fusese completată, la solicitarea unui grup de acţionari format din "SC Vidraru SA" Curtea de Argeş, "SC Ideea Confort Land SRL" Piteşti şi Tudor Dumitru, care împreună deţin 5,96% din capitalul social al companiei, cu alegerea consiliului de administraţie prin metoda votului cumulativ, însă această propunere a fost res-pinsă de acţionari.

Acţionarii au aprobat şi Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru acest an.

Recent, CNVM i-a sancţionat pe omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, şi pe încă patru acţionari ai "Electroargeş" cu amenzi în valoare de căte 100.000 lei, dar şi pe Branea Viorel, în calitate de acţionar majoritar al "Bran Oil", care deţine 29,68% din titlurile ELGS, cu 51.000 lei, pentru că acţionează concertat şi nu au derulat ofertă publică de preluare obligatorie a companiei, încălcând astfel prevederile art.203 alin (1) din legea nr. 297/2004.

Potrivit legislaţiei, "o persoană care, urmare a achiziţiilor sale sau ale persoanelor cu care acţionează în mod concertat, deţine mai mult de 33% din drepturile de vot asupra unei societăţi comerciale este obligată să lanseze o ofertă publică adresată tuturor deţinătorilor de valori mobiliare şi având ca obiect toate deţinerile acestora cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de 2 luni de la momentul atingerii res-pectivei deţineri".

Cele două companii acţionează concertat cu omul de afaceri Cătălin Chelu, potrivit CNVM, astfel că acesta ar deţine indirect 43,4% din acţiunile Argus Constanţa.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. CNVM ar trebui sa nu aprobe OPP la Argus pana cand Chelu nu face OPP la Electroarges. Dar la cata coruptie e la CNVM nu m-ar mira daca C.C. ar fi premiat pentru cat de corect joaca pe piata de capital.

    Credeti ca daca l-a amendat CNVM pt lipsa ofertei pentru ELGS, C.Chelu va face aceasta oferta ? Eu cred ca niciodata. El fura milioane de euro de la ELGS si CNVM le da amenda 150.000 de euro ! In conditiile astea mai bine s-ar desfinta CNVM, nu apara deloc micii actionari.

    1. CNVM nu a aparat niciodata decat pe marii rechini, niciodata pe mici actionari. Sa le fie rusine komisarilor corupti si jegosi.

    CNVM aparatorul micilor actionari cand el actioneaza concertat cu marii actionari.

    Lansarea ofertei ce inseamna : sa inceapa oferta in doua luni sau sa depui hartiile la CNVM ?

    Numai abuzuri pe piata asta de capital girate de catre CNVM "Capul; tuturor abuzurilor si protectoarea infractorilor " 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb