"Electroputere Parc" va genera aproximativ 1.500 de locuri de muncă

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Companii / 4 martie 2011

Belgienii care au cumpărat anul trecut cele 12 hectare de la "Electroputere" Craiova pentru construcţia unui mall au drept de preemţiune pentru restul de 48 de hectare din proprietatea societăţii craiovene, a spus ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Steven Van Den Bossche, partener "K&S Developments". Domnia sa a declarat: "Avem posibilitatea să cumpărăm orice bucată de teren va mai scoate Electroputere la vânzare, în baza unei opţiuni încheiate între noi şi companie. Practic, dacă Electroputere vrea să vândă din terenul pe care îl are, trebuie să ne întrebe mai întâi pe noi şi dacă noi refuzăm, atunci se poate adresa şi altor potenţiali cumpărători".

Van Den Bossche a precizat că există o confuzie în privinţa proprietarului "Electroputere" despre care susţine că nu ar fi Fathi Taher. Domnia sa a mai spus: "Noi am reuşit să cumpărăm terenul de la Electroputere pentru că am negociat direct cu persoane din conducerea companiei, în timp ce alţi potenţiali cumpărători încercau să ia legătura cu domnul Taher".

Steven Van Den Bossche sus-ţine că opţiunea încheiată cu arabii îi dă posibilitatea să cumpere teren în viitor la un preţ similar cu cel plătit la finele anului trecut, când a achiziţionat cele 12 hectare. Belgianul nu a dorit să dezvăluie însă preţul pe metrul pătrat la care s-a făcut tranzacţia la finele anului trecut. Domnul Van Den Bossche a mai spus că se aşteaptă la venituri din chirie de până la cinci milioane de euro pe an la mall-ul Electroputere.

"Electroputere" Craiova este controlată de "Al-Arrab Contracting Company Limited", cu o participaţie de 86,2% din acţiuni. La finele anului trecut, "Electroputere" a anunţat tranzacţia prin care a vândut 12 hectare de teren către K&S Developments, suma vehiculată fiind de 37,2 milioane de euro.

Rată de ocupare de 80% din suprafaţa "Electroputere Parc"

Reprezentanţii K&S Developments au anunţat, ieri, la Craiova, un grad de ocupare de 80% pentru Electroputere Parc. Proiectul - o investiţie de 90 de milioane de euro - este programat să fie inaugurat în ultimul trimestru al anului.

Electroputere Parc beneficiază de o suprafaţă închiriabilă de 55.000 de metri pătraţi şi peste 120 de magazine. Reprezentanţii K&S Developments au anunţat că au fost semnate contracte de închiriere cu retaileri importanţi din segmentul fashion şi că negociază şi cu operatorul unui cinematograf.

"Suntem foarte încântaţi de gradul de ocupare obţinut până în prezent în cadrul Electroputere Parc, luând în calcul discuţiile purtate cu retaileri naţionali şi internaţionali", a declarat, ieri, Steven Van Den Bossche.

"Electroputere Parc" va genera aproximativ 1.500 de locuri de muncă, din care 500 vor fi angajaţi în cadrul unităţii Auchan.

Proiectul "Electroputere Parc" este finanţat de către Unicredit/Bank of Austria, au mai spus, ieri, reprezentanţii "K&S Developments", fără să menţioneze la cât se ridică valoarea împrumultului de la Unicredit.

K&S Developments este controlată integral de companii deţinute de Kris Carton şi Steven Van Den Boss-che, între care Bel Rom Real Estate, unul dintre principalii dezvoltatori prezenţi pe piaţa de retail din Româ-nia.

Bel Rom Real Estate a dezvoltat până în prezent şase parcuri de retail şi are în curs pregătire proiecte în mai multe oraşe din România.

Companiile care au semnat deja contracte pentru spaţii în Electroputere Parc au plătit preţuri de închiriere cuprinse între 12 şi 40 de euro pe lună pe metru pătrat.

Retailerii care au încheiat deja contracte de închiriere sunt: Auchan, Decathlon, Kiabi, Leroy Merlin şi Norauto, C&A, NewYorker, Takko, Orsay, Bata, Deichmann, Otter şi Leonardo, Domo şi Altex. Noul centru comercial va avea de asemenea o librărie Diverta, un magazin de jucării Toyplex şi magazine Splend"or, B&B Collection, Kendra, Yves Rocher. La etajul superior, în cadrul proiectului va fi construită o zonă de food şi entertainment, cu cinematograf şi bowling.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. arabi au facut ce stiu mai bine, comert. ce sa caute ei sa faca locomotive? privatizarea electroputere a fost foarte benefica. toti angakjatii vor muncii in comert. iar mallul e foarte bine plasat, nici nu sunt in zona vreo 2-3 supermarketuri si targuri. cred ca firmele de mai sus vor vinde in prima luna cam ce si-au propus si dupa aia ...pauza. ca si pauza din comertul din romania. asteptam cu interes inca un malll sau o fantana arteziana in locul doljchimului si peste 2-3 ani inca unul in locul ford romania s.a.

    Si cite magazine mici se vor inchide?

    Ca doar se stie ca aparitia unui supermrket, duce la disparitia altora din privat. A facut cineva calculele?

    O sa mearga galeria E-Parc cum merge cea din REAL :) 

    1. Asteptam cu interes ca CINE TREBUIE sa dea trei cisme intregii clase politice postdecemb riste in frunte cu jucatorul de la Cotroceni in directia spre zone securizate cu gratii: doua cisme pentru incaltat si a treia in fund in directia citata. Candidati principalil :dnii Adrian Nastase.Viorel Hrebenciuc, Traian Basescu si altii precum dnii Videanu si Berceanu sau sotii Cocos! Si altii,din tabara liberala!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb