Elevii cer ca şcolile să decidă singure dacă se închid sau nu la incidenţa de peste 6 la mie

G.B
Miscellanea / 9 octombrie 2021

Elevii cer ca şcolile să decidă singure dacă se închid sau nu la incidenţa de peste 6 la mie

Consiliul Elevilor cere ca decizia privind închiderea şcolilor, în localităţile în care incidenţa cazurilor de Covid este de peste 6 la mie, să fie luată de conducerea unităţilor. "Nu transformaţi şcolile în paturi de ATI", spun elevii, potrivit Digi24.

"Lipsa testării periodice din şcoli, neglijenţa faţă de măsurile suplimentare de protecţie pentru elevii cu boli cronice asociate şi pragurile mult prea ridicate la care se închid unităţile de învăţământ vor duce, în continuare, la vieţi puse în pericol. De aceea, Consiliul Naţional al Elevilor îşi exprimă îngrijorarea cu privire la modul de funcţionare a şcolilor în localităţile unde rata de incidenţă depăşeşte valoarea de 6 la mia de locuitori", se aratată în comunicatul transmis, sâmbătă, de Consiliul Elevilor.

Elevii susţin că menţinerea şcolilor deschise presupune, pentru mulţi dintre ei, folosirea mijloacelor de transport în comun şi interacţionarea cu un număr mare de persoane din comunitate, ceea ce favorizează răspândirea virusului.

În aceste condiţii, Consiliul Naţional al Elevilor solicită ca decizia închiderii şcolilor aflate în localităţi unde incidenţa este mai mare de 6/1000 să rămână la latitudinea fiecărei instituţii, respectiv la decizia Consiliului de Administraţie, în baza principiului descentralizării.

"Este important ca particularităţile fiecărei unităţi de învăţământ să fie luate în considerare, ţinând cont de infrastructura disponibilă, mijloacele de testare disponibile sau numărul de infectări înregistrate. Pragul de 50% din numărul total de clase aflate în online pentru schimbarea scenariului de funcţionare al întregii şcoli nu ţine cont de aceşti factori, ci, de multe ori, pune în pericol sănătatea elevilor chiar şi în unităţile de învăţământ unde acesta nu este atins", se mai arată în comunicat.

În urmă cu o zi, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi a cerut miniştrilor în exerciţiu ai Sănătăţii şi Educaţiei ca elevii din localităţile unde incidenţa COVID depăşeşte 6 la mia de locuitori să rămână acasă şi să înveţe în sistem online.

În mai puţin de o lună de la începutul noului an şcolar, aproape 13.000 de elevi şi 4400 de profesori s-au infectat cu COVID-19.

Sorin Cîmpeanu a vorbit duminica trecută, la Digi24, despre părinţii care se tem să-şi lase copiii la şcoală în localităţile unde rata de infectare este mare, dar şcolile rămân totuşi deschise.

"Acei părinţi care au o frică foarte mare pot face ceva extrem de util pentru copii: să se vaccineze. Şi ei, şi bunicii. Fac un apel ca părinţii să nu îşi trimită copiii la şcoală, dacă au simptome specifice", a adăugat Cîmpeanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb