Elon Musk a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume în faţa marelui său rival

T.B.
Macroeconomie / 5 martie

Elon Musk a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume în faţa marelui său rival

Elon Musk nu mai e cel mai bogat miliardar al planetei după ce preţul acţiunilor Tesla s-a depreciat cu aproape 25% anul acesta, miliardarul sud-african fiind devansat acum de marele său rival, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, relatează Business Insider.

Agenţia Bloomberg estimează acum averea lui Musk la 198 de miliarde de dolari, în timp ce cea a lui Bezos a crescut la 200 de miliarde de dolari pe fondul aprecierii acţiunilor Amazon de la începutul acestui an. Pe 2 ianuarie, când s-a deschis prima sesiune de tranzacţionări a bursei de la New York, preţul unei acţiuni Amazon era de 149,93 de dolari, în timp ce acum el a urcat la 177,58 de dolari.

În acelaşi interval de timp preţul acţiunilor Tesla s-a depreciat cu 24%, ajungând până la 188,14 dolari, conform hotnews.ro.

Întrucât averile ambilor bărbaţi, la fel de altfel ca ale tuturor marilor miliardari ai planetei, sunt strâns legate de preţul acţiunilor companiilor în care deţin cele mai multe participaţii, Bezos a redevenit acum cel mai bogat om din lume pentru prima oară după 2021, când Amazon s-a bucurat de o creştere spectaculoasă în contextul creşterii vertiginoase a comerţului electronic în timpul pandemiei, transmite sursa.

Spre deosebire însă de Tesla, pe care Elon Musk încearcă de ani de zile să o prezinte drept o companie tech, nu un producător auto tradiţional, Amazon a continuat să beneficieze de pe entuziasmul uriaş al investitorilor faţă de tehnologia A.I., preţul acţiunilor sale crescând din nou cu aproape 90% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi după un 2022 în care preţurile acţiunilor companiilor tehnologice au cunoscut o corecţie severă, potrivit sursei citate.

Spre comparaţie, preţul acţiunilor Tesla a scăzut cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2023, precizează sursa.

Deşi Musk a mai fost "detronat" temporar din ipostaza de cel mai bogat om din lume anul trecut şi în 2022 de către Bernard Arnault, fondatorul şi CEO-ul grupului de produse de lux LVMH, el pierde acum pentru prima oară după septembrie 2021 titlul în faţa lui Bezos, notează hotnews.

Musk a spus că îi va trimite lui Bezos o medalie de argint ultima oară când i-a luat faţa în clasamentul miliardarilor lumii

Rivalitatea dintre aceştia, alimentată în mare parte de comentariile lui Musk, este de notorietate în condiţiile în care cei doi miliardari concurează pentru supremaţia sectorului privat în spaţiu prin companiile lor aerospaţiale, SpaceX şi Blue Origin, transmite sursa citată.

Una dintre disputele dintre cei doi s-a învârtit în jurul misiunii Artemis cu care NASA vrea să readucă un echipaj uman pe Lună, compania aerospaţială a guvernului american acord un contract uriaş SpaceX pentru dezvoltarea rachetei Starship pe care intenţionează să o folosească pentru misiune, informează sursa.

Blue Origin a încercat să conteste în justiţie decizia NASA, unde a pierdut în cele din urmă, însă nu înainte de a declanşa o serie de atacuri uneori la limita decenţei din partea lui Musk, conform hotnews.

În septembrie 2021, când Musk l-a depăşit pe Bezos în ceea ce priveşte averea netă şi în plină dispută legată de contractul NASA pentru misiunea Artemis, miliardarul sud-african a transmis că îi va trimite fondatorului Amazon o medalie de argint pentru a marca faptul că acesta a căzut din nou pe poziţia a doua în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, relatează sursa.

În prezent cei doi sunt urmaţi în clasamentul celor mai înstăriţi oameni ai planetei de către Bernaurd Arnault (cu o avere de 197 de miliarde de dolari), Mark Zuckerberg (179 de miliarde) şi Bill Gates (150 de miliarde), precizează hotnews.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cand a spus Musk ca Tesla e un “un producător auto tradiţional”:-)?…Si ce inseamna “traditional” la masini electrice:-)? Faptul ca are 4 roti:-)?

    Pana cand esti intre primi 10 din cei mai

    bogati oameni din lume, este super,

    nu inteleg care este problema cu locul 1,5,2,6 ?! 

    oricum ordinele de vanzare in trepte erau de mult plasate … secul ii obliga sa faca exituri in trepte in timp ce banca centrala isi umfla balanta… ca sa nu prabuseasca /panicheze piata.

    s c c r e t  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb