Elpreco Craiova îşi reduce capitalul în urma divizării cu 1,2 milioane lei

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 iunie 2007

Elpreco Craiova îşi reduce capitalul în urma divizării cu 1,2 milioane lei

Acţionarii Elpreco SA Craiova se vor întâlni, la finalul lui iulie, pentru a decide reducerea capitalului social, în urma divizării, cu 1,2 milioane lei, până la aproape zece milioane lei, conform Monitorului Oficial.

Capitalul social al Elpreco va fi redus de la 11,14 milioane lei, la 9,94 milioane lei prin anularea a 12 milioane de acţiuni a 0,10 lei fiecare. În luna februarie, acţionarii Elpreco Craiova au hotărât, în şedinţă extraordinară, majorarea capitalului social de la 141.226 lei la 11,2 milioane lei, prin aport în numerar şi emisiunea a peste 110 milioane de acţiuni.

Elpreco SA are ca acţionar majoritar fondul american de investiţii Broadhurst Investments Limited, administrat în România de compania New Century Holdings, care deţine 71,20% din compania de elemente prefabricate pentru con­strucţii. Societatea are o reţea de distribuiţie proprie cu peste 150 de parteneri - distribuitori în toate regiunile ţării.

Înfiinţată în anul 1963 sub denumirea de "Întreprinderea de prefabricate din beton", compania a fost transformată în societate pe acţiuni în 1990, sub numele de Elpreco SA.

În urma unei investiţii de peste patru milioane de dolari, în noi capacităţi de producţie s-a pus în funcţiune, în anul 1994, o linie pentru producerea ţiglelor din beton colorat (tehnologie suedeză ABECE) şi o linie pentru producerea pavajelor din beton (tehnologie ZENITH Germania).

În anul 2004, societatea a investit circa şapte milioane euro într-o instalaţie pentru producerea BCA-ului profilat cu autoclave Scholz-Germania, precum şi în instalaţii pentru tăiere şi ambalare Stork-Olanda. În cadrul secţiei de ţigle a fost făcută o nouă investiţie de un milion de euro, finalizată în luna mai 2005, prin punerea în funcţiune a unei instalaţii de vopsire şi uscare.

În an 2006, SC Elpreco SA a investit 4,5 milioane de euro pentru o nouă linie de producţie de tuburi şi cămine de canalizare din beton.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb