Elveţia a elaborat reguli mai stricte pentru combaterea spălării banilor

F.D.
Internaţional / 31 august 2023

Elveţia a elaborat reguli mai stricte pentru combaterea spălării banilor

Elveţia a elaborat noi reguli pentru a elimina lacunele percepute în reglementările sale privind spălarea banilor, făcându-i răspunzători pe avocaţi şi consultanţi pentru raportarea riscurilor şi intensificând supravegherea entităţilor juridice, cum ar fi trusturile, relatează News.ro.

Noile reguli, elaborate de guvernul elveţian, vor fi prezentate Parlamentului în 2024, în urma consultărilor.

Elveţia, ale cărei bănci o fac cel mai mare administrator de averi offshore din lume, a căutat de multă vreme să scape de imaginea veche de loc în care infractorii pot ascunde câştigurile necuvenite.

Ţara schimbă în mod obişnuit informaţii despre conturi bancare cu peste 100 de ţări. Dar s-a confruntat cu presiuni internaţionale pentru a arunca mai multă lumină asupra lumii întunecate a proprietăţii corporative, în care multe companii şi entităţi precum trusturile ascund identitatea beneficiarilor reali.

Dacă noile reguli vor fi acceptate, avocaţii, contabilii şi alţi consultanţi ai companiei care înfiinţează trusturi sau holdinguri sau organizează tranzacţii imobiliare, vor deveni, de asemenea, supuşi regulilor de due diligence şi obligaţiilor de raportare.

Guvernul şi-a detaliat, de asemenea, planurile de a crea un registru central pentru a urmări cine deţine de fapt entităţile juridice, într-o mişcare de combatere a spălării banilor prin intermediul companiilor-fantomă, lansată pentru prima dată în octombrie anul trecut.

Noul registru, care urmează să fie ţinut la Departamentul Federal de Justiţie şi Poliţie, ar detalia beneficiarii efectivi ai companiilor şi altor persoane juridice, cu un organism în cadrul Ministerului de Finanţe care va efectua verificări asupra registrului şi, dacă va fi necesar, va impune sancţiuni.

Regulile ar înăspri, de asemenea, obligaţiile băncilor, firmelor şi furnizorilor de servicii de a examina şi controla riscurile de încălcare a sancţiunilor în rândul clientelei lor, un subiect major de atenţie internaţională de la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Conform regulilor propuse, toate viitoarele tranzacţii imobiliare ar fi, de asemenea, supuse unei verificări de due diligence, în timp ce plăţile în numerar pentru metale preţioase şi pietre preţioase, cum ar fi aurul şi diamantele, ar fi supuse controalelor de spălare a banilor peste o valoare de 15.000 de franci elveţieni, în scădere de la 100.000 de franci în prezent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb