EMANUEL UNGUREANU, DEPUTAT USR:  "De 4 ani se ştia că se reutilizează stimulatoare cardiace de la cadavre"

S.B.
Politică / 26 februarie 2023

"De 4 ani se ştia că se reutilizează stimulatoare cardiace de la cadavre"

Deputatul USR Emanuel Ungureanu afirmă, duminică, într-o postare, că de 4 ani se ştia că se reutilizează stimulatoare cardiace de la cadavre şi că Liviu Stafie, fostul şef al DSP Iaşi, ştia că se reutilizează dispozitivele pentru pacienţii cu tulburări de ritm ale inimii, informează news.ro.

"Cine şi de când se ştia în România că se refolosesc stimulatoare cardiace de la pacienţi morţi? De 4 ani se ştia că se reutilizează stimulatoare cardiace de la cadavre! Liviu Stafie, fostul şef al DSP Iaşi, ŞTIA că se reutilizează dispozitivele pentru pacienţii cu tulburări de ritm ale inimii. De când ştia Liviu Stafie, şeful DSP Iaşi, reprezentantul Ministerului Sănătăţii în teritoriu? Din 24 octombrie 2018!

Deci, de cel puţin 4 ani, se ştia despre aceste manopere ilegale săvârşite în Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi", scrie Ungureanu pe Facebook.

El continuă: "De cine a fost informat fostul şef DSP Iaşi de lipsa stimulatoarelor cardiace? De către fostul manager al Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, domnul Bârliba şi de către cardiologul Tesloianu, aflat în arest de câteva zile, tocmai pentru că ar fi montat ilegal şi pe şpagă stimulatoare cardiace refolosite! Cine mai ştia despre această practică ILEGALĂ? Actualul manager al Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, Daniel Timofte, ce funcţie avea acesta in 2018? Director Medical".

Emanuel Ungureanu arată că "fostul manager Bârliba şi doctorul Tesloianu, se plâng că nu MAI SUNT BANI PENTRU STIMULATOARE CARDIACE în Subprogramul care trebuia finanţat de Ministerul Sănătăţii şi spun, negru pe alb, că sunt obligaţi să refolosească stimulatoare care au mai fost utilizate la alţi pacienţi, şi au fost recuperate de la pacienţi din evidenţa centrului din Iaşi dar şi din ALTE CENTRE DIN ŢARĂ".

"Deci, S-AU SCOS STIMULATOARE CARDIACE şi de la alţi pacienţi morţi din România, din alte zone ale ţării! Scrie negru pe alb!!! De ce este SINGUR în arest medicul Tesloianu? Unde sunt ceilalţi responsabili? Cine îi protejează?", se întreabă parlamentarul USR.

Ungureanu anunţă o conferinţă de presă amplă, în Parlamentul României, cu DOCUMENTE, despre responsabilii din Ministerul Sănătăţii de DEZASTRUL din Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, dar şi despre alte instituţii care AU ŞTIUT ŞI AU TĂCUT!

"Vă asigur, că cel puţin 2 persoane nu se vor simţi bine, doamna Georgiana Bumbac şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila! Şi sunt multe alte nereguli la Spitalul Sfântul Spiridon, care sunt ASCUNSE de scandalul Tesloianu. Aveţi idee de când ştia Rafila despre neregulile de la Spitalul Sfântul Spiridon? Veţi afla mâine, cu documente doveditoare! Aveţi idee câte instituţii ale statului au fost informate despre gravele ILEGALITĂŢI de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi? CINCI INSTITUŢII. În boxa acuzaţilor este o singură persoană. DE CE?", mai spune Emanuel Ungureanu.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Asta are tupeu,ne spune ca se știe de 4 ani eilegalități,dar tremura Rafila,nu trebuie sa tremure și usr îți Voiculescu și Mihăilă tot miniștrii de sănătate înaintea lui Rafila,uitasem ei sunt scutiți ca au pile la dna

    Și fostul director Cepoi de la DSP Iasi știa.

    Tot DSP Iasi știa. 

    De ce nu sunt în arest foștii si actualii segi ai DSP Iasi?

    ce este mai grav?

    că se refolosesc stimulatoare cardiace de la pacienţi morţi?  

    sau ca medici provoaca pacienţilor tulburări de ritm ale inimii, sai faca dependenti de stimulatoare cardiace?

    1. A doua varianta

    Pina in 2021 macar erau legale. Se spoune ceva ce s-a intimplat dupa 2021? A avut minsterul bani sa puna stimulatoarte noi la toti cei care erau urgente? Sunt multe semen de intrebare la ce "ilegalittai" s-ar fi facut . Si o intrebare din domeniul conporatiei: au fost firmele producatoare deranjate ca inca s-ar mai folisin Romnia aparate refutbitate si no noi?

    1. Sa zicem ca pana in 2021 erau legale si deodata au devenit ilegale pentru ca s-a schimbat legea.Sa presupunem ca medicii foloseau stimulatoare cardiace de la cadavre fiindca erau insuficiente si in acest mod salvau vieti.Daca ar fi asa,ar fi ilegal dar moral.Insa,din ce motiv solicitau bani pentru aceste dispozitive?De ce nu au informat pacientii cu privire la acest lucru pentru a-si da acordul?Ce au facut cu dispozitivele achizitionate de catre spital?Cui le-au montat pe sustache fiindca altfel nu puteau deoarece acestea figurau ca au fost montate la pacientii care le-au primit pe acelea de la cadavre.In plus,un lucru mult mai grav,chiar administrau bradicardizante la pacientii cu tulburari de ritm sinusal?Ultima varianta mi se pare de neconceput,parca nu-mi vine sa cred asa ceva.Exista situatii in care poate nu ai ales solutia terapeutica optima dar nu cu rea intentie,asa ai gandit in acel moment dar sa faci rau unor oameni suferinzi intentionat,mi se pare imposibil.Sa vedem intai ce mai aflam,apoi sa tragem linie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb