Emmanuel Macron cere intensificarea sprijinului acordat Ucrainei

D.T.
Internaţional / 17 februarie 2023

Emmanuel Macron cere intensificarea sprijinului acordat Ucrainei

"Noi trebuie să ne intensificăm sprijinul acordat Ucrainei pentru ca aceasta să se îndrepte spre negocieri credibile", a pledat astăzi preşedintele francez Emmanuel Macron, apreciind în acelaşi timp că, în prezent, "nu este momentul pentru dialog", relatează Agerpres.

"Trebuie absolut să ne intensificăm sprijinul şi efortul nostru de a ajuta rezistenţa poporului şi armatei ucrainene şi de a le permite să desfăşoare contraofensiva, singura care va permite negocieri credibile în condiţiile alese de Ucraina, de autorităţile sale şi poporul său", a declarat şeful statului francez în cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen.

"Astăzi, foarte clar, nu este momentul pentru dialog", a afirmat Macron, care a încercat mult timp să menţină deschise canalele de comunicare cu preşedintele rus Vladimir Putin, atrăgându-şi uneori critici puternice din partea ţărilor europene, în special a Ucrainei, adaugă sursa.

"Nu este momentul pentru dialog, pentru că avem o Rusie care a ales războiul, care a ales să-şi intensifice războiul şi care a ales să meargă până la crime de război şi atacuri asupra infrastructurii civile", a admis el.

"Rusia nu poate şi nu trebuie să câştige acest război, iar agresiunea rusă trebuie să eşueze pentru că nu putem accepta banalizarea recurgerii ilegale la forţă, pentru că în caz contrar întreaga securitate europeană şi, în general, stabilitatea globală ar fi puse în discuţie", a subliniat Emmanuel Macron.

Macron s-a declarat "pregătit pentru un conflict prelungit", chiar dacă nu-şi doreşte acest lucru. "Dar mai ales chiar dacă nu ne dorim, trebuie să fim colectiv credibili în capacitatea noastră de a susţine acest efort", a insistat el. "Este singura modalitate de a-l face să revină la masa discuţiilor într-un mod acceptabil", a continuat el referindu-se la preşedintele rus.

Potrivit lui, a vorbi despre negocieri "nu este un spirit de compromis, ci este un spirit de responsabilitate". "Această pace va fi cu atât mai posibilă şi credibilă cu cât suntem mai puternici astăzi şi dacă vom şti să fim aşa pe termen lung", a adăugat el.

Emmanuel Macron s-a referit de asemenea la efortul necesar al industriilor de război europene pentru a sprijini efortul militar al continentului. El a anunţat că doreşte să organizeze la Paris o conferinţă cu privire la apărarea aeriană a Europei, cu participarea în special a Germaniei, Italiei şi Marii Britanii, informează sursa.

Acest summit "va permite abordarea respectivului subiect sub unghi industrial, cu participarea tuturor industriaşilor europeni care au soluţii de oferit, dar şi sub unghi strategic şi, aş spune că poate mai întâi de toate, sub unghi strategic, incluzând problema descurajării nucleare", a precizat preşedintele francez.

În această privinţă, Emmanuel Macron a lansat "un apel la reinvestirea masivă în apărarea noastră, dacă noi, europenii, vrem pace".

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. "Nu este momentul pentru dialog"..... famous last words ....

    Nici nu ar avea credibilitatea pentru dialog dupa ce NATO a distrus infrastructura critica a Germaniei, dupa ce au sabotat timp de 8 ani acordurile de la Minsk, in dispretul comunitatii internationale si a rezolutiei Consiliului de Securitate al ONU.

    Mai mult, depozitele NATO numarau in jur a 3 milioane de obuze din care au donat deja catre Ucraina 2 milioane, aproape toate consumate. SUA nu produce decat 15 000 de obuze pe luna. NATO a fost dezarmata si papagalii acestia debiteaza prostii la conferinte. 

    1. N-are loc credibilitatea de atata maskirovka

      ”Vladislav Surkov, fostul consilier al preşedintelui Vladimir Putin, cunoscut ca arhitectul ”Acordurilor de la Minsk” (2014/2015), a recunoscut într-un interviu acordat directorului Centrului de conjunctură politică din Moscova, Aleksei Cesnakov, că încă de la început nu a mizat pe îndeplinirea acestor documente la elaborarea cărora a participat din partea Moscovei, relatează joi, 16 februarie, cotidianul rusesc Vedomosti.” 

      Ce gargara mincinoasa din partea comunistilor pro-nato.

      Rusia nu este semnatara a acordurilor de la Minsk, bai mincinosilor. 

      Acordurile de la Minsk au fost semnate de:

      Ucraina, 

      Reprezentantii separatistilor, 

      Germania,

      Fr anta 

      Comentariul 1.1este o dezinformare marca

      Ukrainska Pravda 

      Thu, February 16, 2023

      Interviul a avut loc pentru acel cotidian rusesc, dar interpretarea acelui unic raspuns Nu dat de consilier dar si a formularii intrebarii apartine ucrainienilor. Deci minciuni. Ce a aparut in presa romaneasca este reluarea cronicii ucrainiene, nu ce a spus cotidianul rusesc Vedomosti. 

      Esti suparat ca asta e specialitatea voastra?

      Postacii rusi=Aur-arii lui Putin 

    MACRON, UN AFEMEIAT ȘI UN BEȚIVAN, CA POPORUL SĂU . FERIȚI-VĂ DE SATANA ! ...

    1. "MACRON, UN AFEMEIAT"

      nu este adevarat,mai informeaza-te,

      sar putea ca multi masculi sa se supere 

    Pestele Macrou de la cap se-mpute! El si cu celelate marionete din fruntea statelor-Colonii importante ale Europei stiu ca va veni si ziua decontului si confruntarii directe cu Rusia, de aceea vor sa investeasca in sisteme de aparare antiracheta, doar ca n-au cum sa opreasca super-rapidele si cu traiectorie schimbatoare rachete cu focoase nucleare Satan 2 si se tem rau de ceea ce va urma asupra Vestului si Nordului Europei!

    Franta a inceput sa gandeasca la nivel mic…. Ukraina este ruseasca iar Putin nu o poate lasa de capul ei sluga la americani….

    1. Putin vede si Moldova ca fiind ruseasca.

      La fel vede si romania si Polonia ca fiind ruse.

      Si tezaurul nostru era de fapt rus?  

    Macron își schimbă poziția pentru a treia oară în mai puțin de un an.

    1. Aoleo, o fi contorsionist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb