Endava anunţă achiziţia companiei Comtrade Digital Services

G.U.
Companii / 18 august 2020

Endava anunţă achiziţia companiei Comtrade Digital Services

Endava, companie britanică prezentă pe piaţa din România cu şapte centre de livrare, a anunţat achizitionarea companiei Comtrade Digital Services ("CDS"), conform unui comunicat de presă. CDS a fost anterior o divizie a grupului Comtrade Group B.V.. Având sediul central în Dublin, Irlanda şi centre de livrare de-a lungul Adriaticii, CDS este un furnizor de servicii şi soluţii strategice de inginerie software, deservind cu preponderenţă clienţi din Uniunea Europeană, dar şi din alte ţări ale Europei şi Statele Unite ale Americii.

BENEFICIILE AŞTEPTATE ALE ACESTEI TRANZACŢII:

Prin intermediul acestei achiziţii, Endava îşi consolidează prezenţa în Europa Sudica şi de Est, cu mai multe echipe care reimaginează relaţia dintre oameni şi tehnologie. Portofoliul de clienţi al companiei CDS consolidează verticalele de business pe care Endava este prezentă, cu accent pe zona de plăti şi servicii financiare, TMT (Tehnologie, Media şi Telecom) şi alte sub-sectoare, precum turism, logistică, energie, servicii guvernamentale şi din domeniul sănătăţii. Clienţii din tările membre UE au generat aproximativ 85% din totalul veniturilor CDS, raportate în 2019, restul venind de la companii client care operează în Europa, însă în afara Uniunii Europene şi din Statele Unite ale Americii. Se aşteaptă ca această achiziţie să genereze o creştere în veniturile companiei încă din primul an de la tranzacţie.

John Cotterell, CEO Endava, a declarat: "Mă bucur că CDS face acum parte din familia Endava. Abilităţile tehnice, abordarea faţă de transformarea digitală şi cultura bazată pe inovaţie sunt aliniate cu cele din cadrul Endava. Vom avea capacităţi îmbunătăţite, capabilităţi dezvoltate şi avantajul abilităţilor tehnologice specifice generaţiei următoare prin intermediul cărora ne vom deservi mai bine clienţii. Împreună vom fi lideri în regiunea Adriatică, direcţie aliniată cu strategia noastra de a fi un "angajator de top" pentru cel mai bine pregătiţi ingineri în fiecare dintre centrele de livrare Endava".

Veselin Jevrosimovic, Preşedintele Comtrade, a declarat: "CDS este o echipă minunată şi ne pare rău că au părăsit grupul Comtrade, însă am observat o potrivire puternică cu Endava din punct de vedere cultural şi al business-ului, iar viitorul are perspective promiţătoare pentru echipă şi clienţii pe care îi deservesc".

Viktor Kovacevic, General Manager, CDS Accelerator, a declarat: "Suntem încântaţi că ne-am alăturat Endavei. Endava şi-a consolidat deja reputaţia de lider în regiunea noastră şi suntem entuziasmaţi de oportunităţile create pentru noi si clienţii nostri, devenind parte din povestea Endava".

Endava înregistra o capitalizare bursieră de peste 3.03 miliarde dolari pe Bursa din New York, la data de 17 august 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb