ENGIE Romania şi EFdeN lansează Ghidul Prosumatorului Sustenabil

S.B.
Companii / 12 iunie

ENGIE Romania şi EFdeN lansează Ghidul Prosumatorului Sustenabil

Cu susţinerea ENGIE Romania, prin iniţiativa civică energiaTA, EFdeN a lansat, astăzi, 12 iunie, Ghidului Prosumatorului Sustenabil 2024, o iniţiativă educaţională ce se adresează actualilor şi viitorilor prosumatori.

Prima versiune a Ghidului Prosumatorului, lansată în 2019, a fost un demers de conştientizare şi de popularizare a beneficiilor economice şi de mediu pe care le are producţia de energie din surse solare, prin punerea la dispoziţia tuturor celor interesaţi a unor informaţii utile despre cum pot deveni prosumatori. De atunci şi până în prezent, situaţia a evoluat, numărul prosumatorilor a ajuns la aproximativ 120.000, iar tendinţa de creştere se menţine şi în perioada următoare. În acest context promiţător pentru dezvoltarea energiei solare, a apărut şi nevoia de a-i acompania pe prosumatori în demersul de a deveni şi mai sustenabili prin adoptarea unor comportamente şi a unor soluţii energetice care să îi ajute să valorifice cât mai mult din energia produsă.

Astfel, Ghidul Prosumatorului Sustenabil prezintă un set de recomandări utile celor care sunt deja prosumatori, astfel încât aceştia să devină (şi mai) sustenabili. Astfel, pe lângă trecerea în revistă a etapelor care trebuie parcurse pentru a deveni prosumator, Ghidul oferă informaţii utile provenite de la prosumatori şi exemple de bune practici pentru a maximiza rentabilitatea investiţiei în sistemele de autoproducţie de energie, oferă recomandări cu privire la alegerea şi dimensionarea echipamentelor şi la modalităţile de creştere a autoconsumului şi, nu în ultimul rând, aduce lămuriri despre facturarea prosumatorilor. Toate acestea, promovând bune practici şi proiectând în viitor această realitate prin dezvoltarea de comunităţi de energie sustenabile.

"Conceptul de prosumator a evoluat şi a ajuns într-o nouă etapă de dezvoltare: aceea de definire a prosumatorului sustenabil. Desigur, prosumatorul este de la sine înţeles sustenabil, însă nu este suficient doar să producem energie, trebuie să o facem în mod eficient şi inteligent. De aceea, suntem mândri că, alături de partenerii de la EFdeN, le putem oferi prosumatorilor un ghid de recomandări utile despre cum pot deveni sustenabili, integrând soluţiile complete de panouri solare, pompe de caldură şi baterii", a declarat Nicolas Richard, CEO ENGIE Romania.

"Prin proiectul energiaTa ne asumăm rolul de aliat al celor dornici să devină prosumatori şi al celor care sunt deja şi îşi doresc eficienţă, oferindu-le resursele necesare pentru a-şi maximiza autoconsumul de energie solară, cu resursele pe care le au la dispoziţie. De asemenea, ghidul Prosumatorului Sustenabil este un instrument care va ajuta la crearea comunităţilor sustenabile de energie", a declarat Claudiu Butacu, co-fondator EfdeN şi EnergiaTA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb