E.ON: Orice decizie de a reduce preţul gazelor trebuie să fie o soluţie sustenabilă pe termen mediu

F.A.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 9 aprilie 2009

Reprezentanţii E.ON susţin că orice decizie de ieftinire a gazelor trebuie să aibă susţinere pe termen mediu, altfel va duce ulterior la o suportabilitate şi mai scăzută a preţului final pentru consumatori, potrivit unui comunicat al companiei.

"Companiile grupului E.ON au luat act de solicitarea făcută de către ANRE şi în momentul de faţă analizează această posibilitate. Orice decizie de a reduce preţurile finale trebuie să se bazeze pe o soluţie sustenabilă pe termen mediu: o scădere imediată a preţului final - în condiţiile în care aceasta nu este corelată cu costurile reale de furnizare a gazelor naturale - va duce ulterior la o suportabilitate şi mai scăzută a preţului final pentru consumatori. Acesta va trebui să includă tarife care să permită atât recuperarea diferenţelor de cost rezultate din anticipata re­ducere a preţului final, cât şi aco­perirea costurilor operatorilor con­form reglementărilor în vi­goare", potrivit E.ON România.

Conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a solicitat operatorilor să identifice soluţii pentru ca, în viitorul apropiat, consumatorii să beneficieze de o reducere a preţului final al gazelor naturale, fără ca măsura să afecteze securitatea furnizării sau calitatea serviciilor.

"Considerăm că este necesar ca toţi operatorii de pe piaţa gazelor naturale din România să contribuie la identificarea unor soluţii viabile, astfel încât preţul final al gazelor naturale să fie suportabil pentru consumatori şi în acelaşi timp să acopere în totalitate costurile justificate ale operatorilor din piaţă, având în vedere că marjele operatorilor sunt stabilite de către ANRE", mai spun reprezentanţii companiei.

Premierul Emil Boc a anunţat la 3 aprilie că preşedintele ANRE, Petru Lificiu, l-a informat că preţul gazelor va scădea cu 3% de la 1 mai, în urma analizei pe care a făcut-o instituţia de reglementare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb