ERATĂ SIF Transilvania - profit în creştere la şase luni

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 august 2012

SIF Transilvania - profit în creştere la şase luni

Societatea de Investiţii Financiare Transilvania a încheiat primul semestru al anului cu un profit net de 112,7 milioane de lei, cu 25,3% peste câştigul net obţinut în perioada similară a anului anterior, de aproximativ 90 de milioane de lei. Dintr-o regretabilă eroare, în ediţia de ieri a ziarului nostru au apărut rezultatele la trei luni, motiv pentru care facem cuvenita corectură.

În perioada analizată, veniturile societăţii au crescut cu 22%, de la 147,5 milioane de lei la 179,7 milioane lei, în principal datorită vân-zării unor pachete reprezentând 0,78% din acţiunile la BRD şi, res-pectiv, 0,17% din titlurile Erste. În aceste condiţii, la finele primului semestru, SIF Transilvania mai deţinea 2,99% din acţiunile BRD, faţă de 3,77% la sfârşitul anului trecut, iar pachetul de titluri Erste era de 0,93%, comparativ cu 1,1% la finalul lui 2011, potrivit unui raport transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB). "Principalele surse de venit ale companiei au fost în primul semestru vânzarea de acţiuni, dividendele încasate de la societăţile la care suntem acţionari, precum şi dobânzile bancare", ne-a declarat directorul general adjunct al companiei, Ion Mihăilă.

Potrivit raportului companiei, profitul net pe acţiune realizat în semestrul I - 0,1032 lei/acţiune - a fost mai mare cu 0,0208 lei/acţiune mai mare decât cel realizat în primul semestru al anului trecut.

Cheltuielile SIF au avansat cu 16%, la 49,8 milioane lei (11,3 milioane euro), de la 42,9 milioane lei în primele şase luni ale anului trecut. Majorarea a fost determinată în principal de costul aferent "investiţiilor financiare cedate", de 7,5 milioane lei, potrivit companiei. "În ceea ce priveşte investiţiile, în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat pentru acest an sunt prevăzute investiţii totale de minim de 75 milioane lei, din care investiţii financiare de 74,2 milioane lei. Realizările înregistrate în semestrul I însumează 119,37 milioane lei din care investiţii financiare (inclusiv cele în curs) de 119,20 milioane lei", se arată în raport.

La mijlocul lunii mai, investitorii străini deţineau 16,87% din acţiunile SIF Transilvania, iar restul de 83,13% din titluri erau în portofoliile acţionarilor români.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. multumesc domnule vranceanu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb