ERDOGAN: Declaraţia "nefericită" a lui Trump cu privire la Platoul Golan conduce la o nouă criză

I.L.
Internaţional / 22 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Declaraţia preşedintelui Donald Trump în favoarea recunoaşterii suveranităţii Israelului în Platoul Golan pe care l-a ocupat şi anexat, fără ca membrii comunităţii internaţionale să recunoască acest lucru, pune regiunea pe marginea "unei noi crize", a apreciat astăzi, preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP.

"Declaraţia nefericită a preşedintelui Trump referitoare la Platoul Golan, pune regiunea pe marginea unei noi crize, unor noi tensiuni", a declarat preşedintele turc în deschiderea unei reuniuni a Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI), la Istanbul, conform AFP.

"Este exclus ca Turcia şi OCI să rămână tăcute în faţa unui subiect atât de sensibil", a adăugat Erdogan . "Noi nu vom autoriza niciodată legitimarea ocupaţiei Platoului Golan", a avertizat el, potrivit presei.

În pofida ostilităţii sale faţă de preşedintele sirian Bashar al-Assad, Erdogan îşi reiterează continuu ataşamentul faţă de integritatea teritorială a Siriei, temându-se de apariţia unei entităţi kurde în zona de la frontiera cu Turcia.

Preşedintele american Donald Trump s-a pronunţat ieri, în favoarea recunoaşterii suveranităţii Israelului în Platoul Golan, o decizie care rupe poziţia oficială de decenii a Statelor Unite, mai relatează AFP.

Acest anunţ - odată cu apropierea alegerilor legislative israeliene cu un rezultat incert - este un adevărat impuls dat premierului israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu, care îl cerea sus şi tare.

Israelul a cucerit o mare parte a Platoului Golan - 1.200 de kilometri pătraţi - în timpul Războiului de Şase Zile, în 1967 şi a anexat-o în 1981, însă comunitatea internaţională nu a recunoscut vreodată această anexare.

Aproximativ 23.000 de druzi apatrizi trăiesc în acest teritoriu, în sate şi oraşe înconjurate de colonii ce numără aproximativ 20.000 de israelieni.

Un apărător înfocat al cauzei palestiniene, şeful statului turc s-a prezentat deja, în 2017, ca mesager contestării transferului Ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Are sânge otomanu!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb