Erdogan se întâlneşte până la urmă cu Pence joi

D.D.
Internaţional / 16 octombrie 2019

Mike Pence

Mike Pence

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urmează să se întâlnească joi cu vicepreşedintele american Mike Pence, trimis de Donald Trump să-i smulgă un armistiţiu în Siria, a anunţat miercuri preşedinţia turcă, după ce şeful statului a spus că nu se va întâlni cu delegaţia americană, relatează AFP.

Şeful statului turc, care a declarat pentru postul Sky News că Mike Pence şi şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo vor fi primiţi doar de omologii lor turci, "prevede să se întâlnească cu delegaţia americană", a anunţat directorul de comunicare al preşedinţiei turce Fahrettin Altun într-un mesaj postat pe Twitter.

ERDOGAN NU MAI REUŞETE SĂ-L URMĂREASCĂ PE TRUMP PE TWITTER

Erdogan a declarat, citat de presa locală, că "nu mai reuşeşte să urmărească" declaraţiile schimbătoare pe Twitter ale omologului său american Donald Trump cu privire la poziţia americană în Siria.

"Atunci când ne uităm la declaraţiile publicate de domnul Trump pe Twitter am ajuns în punctul în care nu mai reuşim să urmărim aceste tweeturi", le-a spus preşedintele turc unor junnalişti, la bordul avionului cu care se întorcea din Azerbaidjan.

Turcia a lansat în urmă cu o săptămână o ofensivă în nord-estul Siriei împotriva miliţiei kurde, Unităţile Protecţiei Poporului (YPG), aliata Occidentului în lupta antijihadistă, considerată "teroristă" de Ankara.

Înaintea declanşării operaţiunii, Trump a părut să-i dea undă verde, anunţând retragerea militarilor americani staţionaţi în zona vizată. Însă după ce a afost acuzat, inclusiv în tabăra sa, că i-a "abandonat pe kurzi" care luptă împotriva jihadiţtilor din Statul Islamic (SI), locatarul Casei Albe şi-a multiplicat tweeturile în care a ameninţat Turcia, evocând sancţiuni care să-i "aneantizeze economia".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb