Erdogan şi-a anunţat intenţia de a organiza un referendum

A.C.
Internaţional / 26 martie 2017

 Recep Tayyip Erdogan (Sursa foto: Facebook)

Recep Tayyip Erdogan (Sursa foto: Facebook)

Acesta îşi doreşte continuarea negocierilor de aderare la UE, potrivit surselor

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi-a anunţat intenţia de a organiza un plebicist pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte continuarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Relaţiile turco-europene s-au răcit considerabil în ultimul an, în urma agravării discursului anti-european al liderului turc, în special după lovitura de stat eşuată din noaptea de 15-16 iulie, transmite DPA.

"Noi vom respecta orice decizie luată de popor", a declarat Erdogan în cadrul unei conferinţe turco-britanice de la Antalya.

Anterior, Erdogan a susţinut că acceptă faptul că reintroducerea pedepsei capitale ar putea să pună capăt ascensiunii la Uniunea Europeană, potrivit News.ro.

"Ei spun... că dacă pedeapsa capitală se întoarce, atunci Turcia nu va mai avea un loc în Uniunea Europeană - asta este!" a sus'inut preşedintele Turciei.

Recep Tayyip Erdogan a promovat intens reintroducerea pedepsei capitale pentru complotiştii care au pus la cale puciul eşuat din Turcia.

De asemenea, acesta şi-a repetat acuzaţiile de nazism şi fascism împotriva unor lideri europeni, care nu s-au sfiit să-l catalogheze drept dictator.

Preşedintele Erdogan a declarat în ultima săptămână că are de gând să reevalueze după referendum relaţiile existente la nivel administrativ şi politic între Turcia şi UE, deşi legăturile economice vor continua la acelaşi nivel între Ankara şi Bruxelles. Printre relaţiile vizate de această reevaluare se numără şi acordul privind migraţia, care s-a dovedit crucial în reducerea fluxului migratoriu pe ruta Turcia-Grecia.

Erdogan a precizat că autorităţile turce vor reevalua de la A la Z relaţiile dintre Turcia şi Uniunea Europeană după referendumul constituţional din 16 aprilie, care ar putea conduce la lărgirea puterilor preşedintelui de la Ankara.

Acesta s-a arătat nemulţumit de faptul că ţările europene permit în continuare desfăşurarea evenimentelor de campanie pentru tabăra care militează împotriva extinderii puterilor sale, dar interzic mitingurile pro-Erdogan.

Însă, liderii turci s-au arătat până acum extrem de rezervaţi în a ataca investitorii europeni, susţinând că aceştia sunt bineveniţi în Turcia în ciuda disputelor diplomatice izbuncite între Ankara, Berlin şi Amsterdam.

Aceeaşi retorică a dost demostrată şi de preşedintele Erdogan, care a promis că relaţiile economice nu vor fi afectate de schimbările intervenite la nivel politic şi administrativ în legăturile dintre Turcia şi UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb