Eşec pentru prima emisiune de obligaţiuni germane pe 30 de ani

T.T.
Internaţional / 21 august 2019

Eric Vanraes (Sursa foto: Twitter)

Eric Vanraes (Sursa foto: Twitter)

Germania a emis, miercuri, pentru prima dată, obligaţiuni guvernamentale cu maturitatea la 30 de ani şi cu dobânzi negative, un eveniment istoric care s-a dovedit un eşec deoarece prima economie europeană nu a reuşit să strângă sumele pe care le preconiza, informează AFP.

Emisiunea a fost "un eşec complet. Germania, care intenţiona să împrumute două miliarde euro cu scadenţa în 2050, nu a putut strânge decât 824 milioane euro la o dobândă negativă de minus 0,11%", a declarat Eric Vanraes de la Banca Eric Sturdza.

Este pentru prima dată când Germania a emis obligaţiuni cu un cupon zero, adică fără dobândă, cuponul reprezentând dobânzile vărsate periodic deţinătorului unei obligaţiuni.

"Trebuie să fii curajos să cumperi obligaţiuni pe 30 de ani la dobânzi negative şi cupon zero", a recunoscut Eric Vanraes. Acesta a explicat că aceste obligaţiuni nu au generat interes din cauza volatilităţii potenţiale extrem de ridicată şi a riscului extrem de ridicat de pierderi. "Atunci când Germania este capabilă să se împrumute la dobânzi de minus 0,11% este un semn că ceva nu merge bine pe frontul economiei", a avertizat Vanraes.

În teorie, pe piaţa obligaţiunilor cu cât durata unui împrumut este mai mare cu atât dobânzile sunt mai ridicate. O dobândă negativă la un împrumut pe o durată de 30 de ani este un lucru inedit pentru prima economie europeană, ale cărei titluri de stat sunt considerate un indicator de referinţă pentru piaţa de obligaţiuni.

În prezent, mai multe state se împrumută de pe piaţă la dobânzi negative. Practic, investitorii sunt dispuşi să primească mai puţini bani atunci când obligaţiunile ajung la scadenţă, numai pentru a beneficia de un plasament sigur.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cred ca s-a stricat imprimanta la ECB, altfel nu vad cum sa fie un esec. Asta e problema cu imprimantele: cand sa le dai blana se strica. Parerea mea.

    1. cred ca s-a stricat un pic germania :) sa vedem cand se repara..

    Mă puteți ajuta? De ce trebuie sa dai bani la dobânzi negative ? Ca unii totusi dau .CE stiu ei ?

    1. Pai inseamna ca orice altceva cumperi de banii respectivi sunt sanse foarte mari sa pierzi (preturile sunt supraevaluate la orice). Deci e mai sigur sa cumperi titluri de stat la dobanzi negative.

      Multumesc,dar de ce o banca mare care are unde sa tina banii lucizi și care poate acționa altfel face asta???

      Dupa cum se vede in articol bancile mari nu au subscris deci bancile mari nu fac asa. Statele care emit titluri la dobanzi negative spera sa fie cumparate de catre fondurile de pensii care sunt obligate prin lege sa cumpere titluri de stat. Dupa cum se vede si fondurile de pensii ezita.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb