Este nevoie de o poziţie românească cu privire la supravegherea financiară în UE

Gabriel Niţulescu
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 10 iunie 2009

Este nevoie de o poziţie românească cu privire la supravegherea financiară în UE

Ministrul Puşcaş a solicitat, ieri, în cadrul Reuniunii Comitetului de coordonare în domeniul afacerilor europene, sprijinul instituţiilor competente în domeniu pentru elaborarea unei poziţii concrete faţă de elementele propuse de Comisia Europeană în Comunicarea privind supravegherea financiară în Uniunea Europeană.

Documentul propune constituirea a doi piloni: Comitetul European de Risc Sistemic (CERS) şi Sistemul European de Supraveghere Financiară (SESF), care vor trasa o serie de direcţii de acţiune ce urmăresc îmbunătăţirea cadrului de supraveghere a sectorului financiar în Europa.

Comunicarea vine în continuarea materialului "Drumul European spre recuperare", a concluziilor Consiliului European din martie şi a reuniunii G-20 din aprilie, prin care sunt propuse o serie de măsuri de contracarare a efectelor crizei economice şi financiare.

Vasile Puşcaş a subliniat faptul că "elementul de noutate al noii comunicări îl constituie faptul că aceasta clarifică şi baza juridică ce va sta la baza construirii noilor organisme la nivel european".

În acest context, Vasile Puşcaş a încurajat instituţiile guvernamentale să participe la procesul de consultare publică, aceasta reprezentând o oportunitate pentru România, în calitate de stat membru, de a-şi exprima de o manieră concretă, detaliată şi argumentată, poziţia cu privire la o serie de aspecte propuse de Comisia Europeană în ceea ce priveşte cadrul de supraveghere financiară la nivelul Uniunii Europene.

"Avînd în vedere sensibilitatea şi importanţa problematicii supravegherii financiare, în particular în contextul actualei crize economice şi financiare, este necesar ca România să acţioneze la toate nivelurile decizionale existente la nivel comunitar pentru a susţine interesele naţionale şi a le promova la nivelul Uniunii Europene, cu atât mai mult cu cât noile reglementări vor iniţia si viitoarele evoluţii ale sistemului financiar European şi international", a încheiat ministrul Vasile Puşcaş.

Acest subiect interesează în gradul cel mai ridicat, toţi partenerii de dialog social, fapt pentru care ministrul Vasile Puşcaş a recomandat instituţiilor statului să realizeze o consultare şi cu aceştia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb