ZIARUL BURSA

10 iunie 2009
Ediţia din 18.09.2024
Europa tremură în aşteptarea iernii ruseşti

CÂT DE PREGĂTITĂ ESTE UE PENTRU O NOUĂ CRIZĂ A GAZULUI? Europa tremură în aşteptarea iernii ruseşti

Cătălin DeacuMacroeconomie / 10 iunie 2009

Strategia de restructurare a sistemului energetic va ajunge pe masa Comisiei Europene la sfârşitul lunii iunie, urmând să devină funcţională la finele acestui an, a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe pe probleme de profil, ministrul Economiei, Adriean Videanu. La eveniment a participat şi Comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs.

FMI: "Sectorul bancar trebuie curăţat rapid"

A.V.Internaţional / 10 iunie 2009

Statele din întreaga lume trebuie să accelereze procesul de curăţare a băncilor de activele toxice, ca să deblocheze creditarea, afirmă directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, subliniind că, în caz contrar, va fi pusă în pericol redresarea economiei mondiale în 2010.

Ambuj Goyal, preşedintele IBM: "Strategia noastră s-a bazat , întotdeauna, pe descoperirea valorii informaţiilor".

ÎN URMĂTOARELE DOUĂ DECENII, Progresul companiilor va depinde de capacitatea acestora de a utiliza informaţiile în atingerea obiectivelor strategice

Andreea ArăboaeiMacroeconomie / 10 iunie 2009

Dacă în ultimele două decenii investiţiile în infrastructura companiilor au fost cele care au dus la transformarea şi dezvoltarea acestora, în următorii 20 de ani, capacitatea firmelor de a utiliza informaţiile pe care le obţin în urma desfăşurării activităţii lor va determina transformările şi progresul firmelor, astfel că această capacitate va aduce valoare adăugată în viitor, susţine Ambuj Goyal, preşedintele IBM.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
The average value of the maximum debt-to-income ratio applied by banks on loans granted in the first quarter of 2009 was by 6% smaller than in the fourth quarter of 2008.

Romanian Banks Remain Excessively Prudent

Tradus de Andrei NăstaseEnglish Section / 10 iunie 2009

Romanian-based banks tightened the lending criteria for individual customers in the first quarter of 2009, applicable to both mortgage loans and personal loans, according to a study by the National Bank of Romania (BNR).

În perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule a scăzut cu 42,0%, faţă de perioada similară a anului 2008.

La ce renunţăm în vremuri de criză?

Gabriel NiţulescuMacroeconomie / 10 iunie 2009 /

Cumpărarea de autovehicule, achiziţiile de carburanţi şi serviciile de piaţă către populaţie sunt activităţile care au cunoscut cea mai mare restrângere în primele patru luni din 2009, măsurată prin evoluţia volumului cifrei de afaceri a...

CSA a lansat Institutul de Management în Asigurări

Ana SăbiescuBănci-Asigurări / 10 iunie 2009 /

Primul institut de educaţie profesională, fondat de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) - Institutul de Management în Asigurări, a fost lansat ieri şi are ca scop principal asigurarea calificării, perfecţionării şi specializării...

"Porsche" confirmă negocierile cu Qatarul

Alina VasiescuInternaţional / 10 iunie 2009

Compania germană "Porsche" SE poartă negocieri exclusive cu autorităţile din Qatar în vederea unei potenţiale investiţii în acest producător de autoturisme sport, a anunţat purtătorul de cuvânt al "Porsche", Albrecht Bamler.

Creşteri în sectorul tehnologic din Europa

Creşteri în sectorul tehnologic din Europa

Alina VasiescuInternaţional / 10 iunie 2009

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au crescut ieri, în principal cele din sectorul tehnologic, după ce "Texas Instruments" Inc. şi-a modificat în sens pozitiv estimările pentru câştigurile din trimestrul al doilea.

Depreciere de 2,06% pentru BET-FI

Izabela SîrbuPiaţa de Capital / 10 iunie 2009 /

Indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a scăzut cu 2,06% în şedinţa bursieră de ieri, la 17.380,28 puncte, în timp ce restul pieţei a înregistrat un declin de 0,85%.

Instructorii auto independenţi ameninţă cu greva

Instructorii auto independenţi ameninţă cu greva

Cosmina CapalăuCompanii / 10 iunie 2009 /

Circa 5.000 de instructori auto autorizaţi din toată ţara sunt hotărâţi să intre în grevă şi să participe la un marş, în Bucureşti, cu autoturismul propriu, în semn de protest faţă de încercarea de scoatere a lor în afara legii.

Becali nu poate părăsi ţara

F.A.Politică / 10 iunie 2009

Magistraţii Judecătoriei sectorului 1 au respins, ieri, cererea lui Gigi Becali de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara. Decizia nu este definitivă, avocaţii lui Becali având posibilitatea să declare recurs, ce se va judeca la Tribunalul...

Victoria scepticismului şi a frînarilor

Cornel CodiţăEditorial / 10 iunie 2009

Cornel Codiţă

Parlamentul Uniunii Europene este o ficţiune democratică inventată pentru nevoile birocraţiei auto-reproductive de la Bruxelles, într-o vreme în care stînga euro-socialis­to-comunistă urca treptele succesului electoral, în Europa anilor "70.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo