După "Broker" Cluj, şi "WBS" România vrea să fuzioneze cu "Transilvania Capital"

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 iunie 2009

Cristian Sima

Cristian Sima

Miza fuziunii ar putea fi acţiunile societăţii la Bursele de la Bucureşti şi Sibiu

Casa de brokeraj "WBS" Româ­nia, condusă de Cristian Sima, ar putea fuziona prin absorbţie cu societatea de servicii de investiţii financiare "Transilvania Capital", după ce, anul trecut, un alt intermediar, "Broker" Cluj, a renunţat în ultimul moment la fuziunea cu aceeaşi casă de brokeraj.

"Broker a avut atunci o ocazie foarte bună ca să fuzioneze, având în vedere că cei de la Transilvania Capital nu cereau decât contravaloarea, în titluri Broker, a acţiunilor deţinute de ei la Bursa de Valori Bucureşti şi Bursa din Sibiu", a declarat, pentru ziarul Bursa, Petru Prunea, fostul preşedinte-director general al "Broker" Cluj şi unul dintre susţinătorii fuziunii la momentul respectiv.

"Era foarte bună afacerea, însă acţionarii noştri au respins-o, pretextând că nu se fac fuziuni pe timp de criză", ne-a mai spus domnul Prunea.

Participaţiile societăţii absorbite ar putea fi una dintre mizele viitoarei fuziuni, în condiţiile în care "Transilvania Capital" deţine 1,55% din acţiunile BVB şi 1,97% din acţiunile Bursei din Sibiu.

Dacă"Transilvania Capital" va fi absorbită de "WBS", aceste participaţii vor fi transferate noii societăţi rezultate din fuziune.

"După fuziune, participaţia noastră se va majora la aproximativ 2,5% din Bursa de Valori Bucureşti", a declarat, pentru ziarul Bursa, domnul Sima, adăugând că acţionarii "Transilvania Capital" vor primi, în schimbul fuziunii, şi acţiuni la WBS, dar şi cash.

Lovite puternic de criză, casele de brokeraj îşi pun serios problema supravieţuirii, una dintre soluţiile la îndemână fiind fuziunea. "Selecţia naturală va avea loc şi pentru casele de brokeraj de la noi", este de părere Cristian Sima.

Domnia sa deţine, prin intermediul "WBS România", 0,71% din acţiunile BVB. O serie de apropiaţi ai preşedintelui "WBS" deţin, la rândul lor acţiuni la BVB, precum Anca Sima, care are 0,0019% din titlurile BVB, Florin Cătinaş, directorul departamentului de tranzacţionare al "WBS", care are o participaţie de 0,0004% şi Claudiu Lincaru, trader la "WBS" care deţine, de asemenea, 0,0004% din BVB.

"WBS" controlează şi 5,45% din Bursa din Sibiu.

Acţionarii "WBS" vor decide asupra fuziunii pe data de 9 iulie, Consiliul de Administraţie al societăţii urmând, în acet caz, să se ocupe de elaborarea proiectului de fuziune, potrivit convocatorului Adunării Generale. Cristian Sima are 36,13% din "WBS" România, în timp ce Lionello Codognotto şi Georges Robert Madevat au fiecare câte 14,33% din SSIF. Robciuc Orest deţine 10%, iar W.B.S. Holding LTD controlează 18,19% din acţiunile "WBS" România.

Printre acţionarii "Transilvania Capital" se numără Alin Bogdan Ceuca şi Lukacs Laszlo Csaba, ficare cu deţineri de câte 20%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Stimata Stefania Ciocirlan,

    Subsemnatul Ilyes Janos, actionar la Transilvania Capital(detinere 20%) ati enumarat foarte multe lucruri concrete despre care doar s-a discutat dar nimic concret.Miza este de fapt detinerile noastre la BVB respectiv BMFMS.Nimeni nu vrea sa ia in calcul businessul acestei case de brokeraj.Va reamintesc ca actualmente in aceasta perioada grea TC are peste 600 de investitori care nu este un numar de neglijat.In ultimele 4 luni la topul intermediari am urcat de la locul 48 la locul 29.In ultima luna de tranzactionare TC a realizat tranzactii in valoare de 1,8 mil euro,fata de 0.23 mil euro WBS 

    Cu mult respect,

    Ilyes Janos 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb