"Snack Attack" a intrat în insolvenţă în urma plângerii depuse de către "Convidence Prod", furnizor de produse din carne de pui, informează NewsIn.
Potrivit reprezentanţilor operatorului fast-food, la 6 aprilie a fost agreat un acord de eşalonare a plăţilor pentru facturile emise de acest furnizor. Cu toate că acordul a fost agreat şi plăţile au început să fie efectuate, avocatul furnizorului a depus o plîngere împotriva "Snack Attack," iar la 28 aprilie a cerut chiar deschiderea procedurii de insolvenţă. Avocatul a acţionat fără aprobarea acţionarului, fapt confirmat şi de cererea de renunţare la judecată adresată Tribunalului Bucureşti.
Compania Snack Attack a iniţiat un recurs împotriva deciziei judecătoreşti, însă până la clarificarea situaţiei, prin procedura de insolvenţă, "Snack Attack" este sub observaţie. Cel mai probabil, în etapa următoare compania va fi reorganziată, iar apoi activitatea va continua în mod obişnuit.
• "Spar" a cerut falimentul "Flanco"
Şi retailerul "Spar" a cerut falimentul "Flanco", potrivit unor surse din presă. Reprezentanţii "Flamingo International", companie care deţine lanţul de magazine "Flanco", susţin că nu a existat o comunicare prealabilă din partea retailerului.
"Datoria "Flanco" către "Spar" este una mică şi recentă, închiderea soldului urmând să se soluţioneze cel mai probabil fără medierea tribunalului. Modul lor de acţiune este, fără îndoială, unul reprobabil, mai ales în actualele condiţii de piaţă, ceea ce va compromite relaţiile noastre cu acest partener", a declarat domnul Jiri Rizek, CEO "Flamingo International".
Cererile de insolvenţă s-au înmulţit în ultima vreme, pe fondul temerilor companiilor că nu-şi vor putea recupera datoriile de la clienţi. Un astfel de caz este şi cel existent între "Tornado Sistems" distribuitor de produse, echipamente şi soluţii IT, care solicitase, în urmă cu câteva săptămâni, deschiderea procedurii insolvenţei împotriva "Altex" România. Între timp, cele două companii au soluţionat pe cale amiabilă diferendul comercial apărut.