Vânzarea "Chrysler" către "Fiat" a fost blocată temporar

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 iunie 2009

"Chrysler", al treilea mare producător auto american, a înaintat instanţei la data de 30 aprilie cererea pentru plasarea sub protecţia Legii falimentului.

"Chrysler", al treilea mare producător auto american, a înaintat instanţei la data de 30 aprilie cererea pentru plasarea sub protecţia Legii falimentului.

Vânzarea constructorului auto falimentar "Chrysler" LLC către grupul condus de "Fiat" SpA din Italia a fost blocată temporar, luni, de către un judecător al Curţii Supreme din Statele Unite, la solicitarea unor creditori ai companiei americane (fonduri de pensii din Indiana).

Judecătorul cazului, Ruth Bader Ginsburg, a declarat că ordinele judecătorului care a aprobat vânzarea sunt suspendate temporar, până la instrucţiuni viitoare, însă nu a dat indicaţii asupra duratei amânării tranzacţiei.

Analiştii sunt de părere că această măsură a fost luată pentru ca oficialii Curţii să analizeze mai îndeaproape cererile celor trei fonduri de pensii din Indiana care au cerut, la finele săptămâ­nii trecute, blocarea afacerii cu "Fiat".

Ginsburg a decis amânarea vânzării înaintea termenului-limită impus de o curte de apel din New York: 8 iunie, ora 16:00 (ora SUA). Dacă amânarea nu ar fi fost dată în acest termen, constructorul auto american putea continua imediat vânzarea activelor către "Fiat", cu sprijinul administraţiei Obama.

Atât oficialii "Chrysler", cât şi cei ai administraţiei SUA au declarat că o amânare îndelungată ar putea duce la eşecul acordului de vânzare şi la lichidarea "Chrysler". "Fiat" poate renunţa la tranzacţie, dacă afacerea nu va fi încheiată până în 15 iunie.

Însă directorul executiv al "Fiat", Sergio Marchionne, a declarat: "Nu vom renunţa niciodată. Niciodată".

Dacă se va finaliza tranzacţia, "Fiat" va prelua de la compania americană mărcile Jeep, Chrysler şi Dodge.

Cazul "Chry­s­ler" ar putea crea un precedent pentru grupul "General Motors" Corp., care foloseşte aceeaşi strategie de vânzare rapidă în procesul său de faliment, des­făşurat la New York.

"În situaţia în care nu va putea să se reorganizeze şi să vândă activele către , GM va întâmpina, cu siguranţă, aceeaşi opoziţie din partea creditorilor, ceea ce va afecta reorganizarea", a declarat Jerry Reisman, avocat în New York.

Amintim că fondurile de pensii din Indiana susţin că preluarea "Chrysler"de către "Fiat" este neconstituţională, deoarece îi favorizează pe marii creditori, în detrimentul celor mici.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb