MINISTRUL MUNCII, MARIAN SÂRBU: Firmele care menţin locurile de muncă ar putea plăti contribuţii mai mici din 2010

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 10 iunie 2009

Marian Sârbu: "Sper ca în maxim două, trei luni să venim cu o formulă pentru ca, începând de anul viitor să putem discuta de deduceri".

Marian Sârbu: "Sper ca în maxim două, trei luni să venim cu o formulă pentru ca, începând de anul viitor să putem discuta de deduceri".

Ministerul Muncii va prezenta în lunile următoare o propunere privind deducerea contribuţiilor către bugetul asigurărilor sociale pentru companiile care menţin sau îşi angajează în plus personal pe timp de un an, a anunţat, ieri, ministrul Marian Sârbu.

Domnia sa a explicat: "Sper ca în maxim două, trei luni să venim cu o formulă pentru ca, începând de anul viitor, să putem discuta de deduceri, de o diminuare substanţială a contribuţiilor pentru cei care menţin sau adaugă locuri de muncă. Cred că e posibilă o reducere a contribuţiilor sociale pentru cei care păstrează locurile de muncă. Voi avea o discuţie mai aplicată cu ministrul Finanţelor pe această temă, astfel încât cei care îşi păstrează numărul de angajaţi la sfârşitul anului să poată beneficia de unele deduceri fiscale".

Ministrul nu a dat detalii legate de mărimea reducerii contribuţiilor la bugetul asigurărilor sociale plătite de angajatori, informează NewsIn.

În cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii patronatelor, ministrul Muncii le-a spus reprezentanţilor mediului privat că o diminuare semnificativă a contribuţiilor plătite la stat cu 25% ar fi posibilă doar în cazul în care România s-ar putea împrumuta din mediul extern cu 10-15 miliarde euro pentru a acoperi deficitul bugetului de pensii.

"Dacă România ar avea posibilitatea să ia un împrumut de 10-15 miliarde euro pe termen de 10-15 ani ca să acopere deficitul pe fondul de pensii, am putea micşora chiar şi cu un sfert contribuţiile sociale", a explicat Sârbu.

Ministrul a subliniat că, dacă s-ar reduce în acest moment contribuţiile, s-ar produce un dezechilibru în ce priveşte încasările la buget şi nu ar mai fi bani pentru plata pensiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb