ETIOPIA, TIGRAY: Foametea bântuie 400.000 de etiopeni

D.Ţ.
Internaţional / 3 iulie 2021

Foametea bântuie 400.000 de etiopeni

Luptele din regiunea Tigray din Etiopia au dus la o foamete care afectează acum peste 400.000 de oameni, au anunţat oficialii ONU, conform BBC şi Hotnews.

În prima sa şedinţă publică despre criză, membrii Consiliului de Securitate al ONU au avertizat că până la 33.000 de copii sunt grav subnutriţi.

Oficialii au spus că încă 1,8 milioane de oameni se află în pragul foametei ca urmare a conflictului ce durează de opt luni.

De asemenea, au avertizat asupra viitoarelor ciocniri, în ciuda declaraţiilor de încetare a focului.

Guvernul etiopian, care lupta împotriva forţelor regionale din Tigray, a anunţa luni o încetare unilaterală a focului.

Cu toate acestea, rebelii s-au jurat să-şi alunge "duşmanii" din regiune şi au existat rapoarte de ciocniri sporadice, pe măsură ce presiunea creşte la nivel internaţional pentru ca toate părţile din conflict să se retragă.

Luptele dintre Frontul de Eliberare a Poporului Tigray (TPLF) şi forţele guvernamentale s-au soldat deja cu mii de morţi şi peste două milioane de oameni au fost strămutaţi. Toate părţile din conflict au fost acuzate că au comis crime în masă şi au încălcat drepturile omului.

Vineri, câteva mii de soldaţi etiopieni capturaţi au fost plimbaţi pe străzile capitalei regiunii Tigray, Mekelle, potrivit New York Times.

Şeful interimar al progamului de ajutor umanitar al ONU le-a transmis membrilor Consiliului de Securitate la o reuniune de la New York că situaţia din Tigray s-a deteriorat dramatic în ultimele săptămâni.

Regiunea se confrunta cu "cea mai gravă foamete pe care am văzut-o în ultimele decenii", a spus Ramesh Rajasingham. Acesta a adăugat: "Aproape 5,2 milioane de oameni au nevoie în continuare de asistenţă umanitară - marea majoritate a acestora fiind femei şi copii".

Guvernul etiopian a negat acuzaţiile că blochează ajutorul după ce rebelii din Tigray au preluat controlul asupra unei părţi din regiunea de nord la începutul acestei săptămâni. Luptele au început în noiembrie, când forţele rebeli au respins reformele conducerii de la Adis Abeba.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Pai ETIOPIA este o TARA fericita bai lingailor pe langa romania. Daca la o populatie de circa 85 de milioane de locuitori sunt afectati de foamete circa 4-5 sute de mii de locuitori,insreamna ca romania este de departe cea mai saraca tara din lume,daca la vreo 17 milioane de locuitori,cam 5 milioane de romani traiesc sub pragul saraciei.Ma gandesc ca poate actualul guvern condus de CATU,poate sa ceara ETIOPIEI sa trimita in romania un ajutor umanitar.NAGATILOR,iata cum le spuneti voi romanilor ca pana si tarile africane sunt mai dezvoltate decat romania.Poate multi romani,se gandesc acum sa emigreze in ETIOPIA.Se aude CITULICA.!

    1. Scrii Romania cu litera mica,javra ce esti!Du-te dracului in Etiopia si traieste acolo daca mori de foame aici!

      JAVRA e mata care imi suge pula toata ziua ca sa o platesc sa nu muriti de foame.Si sa stii ca o platesc bine,insa mi-a spus ca ii iei tu toti banii pe care ii dau ca sa te droghezi,JEGULE.! 

      Du-te dracului tradator de tara si de neam,tu ai zis ca mori de foame ,nu eu!Nici macar nu stii sa scrii corect,ce sa ceri unui incult?

      PROSTALAULE. EU am bani sa cumpar tot neamu tau.Chiar am sa va cumpar ca sa pot sa le dau muie la femeile voastre si pe voi barbatii,sa va fut in cur pana o sa va las bortosi.!

      Cumperi pe ma-ta ca te-a facut si nu te-a educat,boratule!

      Deja ,o sa va cumpar ca pe sclavi.!

      Du-te,ma boratule,in tara ta si cumpar-o pe proasta aia de ma-ta!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb