Euro Insol le-a spus nemţilor de la Andritz : AUF WIEDERSEHEN

F. A.
Companii / 5 februarie 2013

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, a denunţat actele adiţionale la contractul de retehnologizare încheiat cu grupul de firme Andritz Hydro pentru hidrocentrala Gogoşu de pe Dunăre, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

"După intrarea Hidroelectrica în insolvenţă au fost analizate toate contractele în derulare. Dintre acestea, cele de retehnologizare au beneficiat de o atenţie deosebită, atât prin prisma importanţei centralelor modernizate cât şi a costurilor asociate. La fel ca şi alte contracte de retehnologizare, modernizarea hidrocentralei Gogosu nu se înscrie în indicatorii de eficienta tehnico-economică acceptaţi pe plan mondial", se precizează în comunicat.

Euro Insol a iniţiat negocieri cu contractorul general pentru alinierea preţului lucrărilor de retehnologizare la valoarea de piaţă, la nivelul anului 2013, fără a se ajunge la un acord, conform precizărilor din comunicat.

Administratorul Judiciar doreşte ca, prin denunţarea actelor adiţionale pentru retehnologizarea centralei Gogoşu, lucrările să se realizeze la preţuri competitive, obţinute prin licitaţie publică deschisă cu participare internaţională:

"Prin denunţarea actelor adiţionale pentru retehnologizarea centralei Gogoşu, Administratorul Judiciar urmăreşte realizarea lucrărilor, la preţuri competitive, obţinute prin licitaţie publică deschisă cu participare internaţională, după ce valoarea actualizată a contractului împreună cu lucrările suplimentare preconizate pentru garantarea parametrilor energetici şi de funcţionare, a crescut de la 54,5 milioane Euro la 71,5 milioane Euro în baza unui artificiu de calcul contractual care nu ţine cont de evoluţia preţurilor la nivel mondial pentru astfel de servicii, care în ultimii 10 ani au scăzut nu au crescut."

Retehnologizarea hidrocentralei Gogoşu viza lucrări în valoare de 71,5 milioane de euro.

La originea contractelor stă retehnologizarea celor şase hidroagregate din Portile de Fier I, începută în 1997, cu o valoare finală de 200 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. deja comentacii ziarului de Ramnic au recunoscut zicala unchiului Lincoln, ca de moarte si impozite nu prea ai unde sa te ascunzi si pun accentul pe una dintre ele, dar va rog totusi sa nu ma jigniti :

    "Andritz Hydro GmbH ist ein österreichisches Unternehmen", asa spune wiki-miki :-) Eu apartin dinastiei de Hohenzollern-Sigmaringen,Habsb urg-Lothringen sunt inaintasii lui Andritz-Hydro. Uitati-va la domnul Make si dupa aceea la chipul lui Carol I. Poate sa va confirme ca nu glumesc :-)  

    1. Toate aceste contracte ,,denuntate" se vor intoarce la terminarea perioadei de insolventa asupra Hidroelectrica ! Legea insolventei spune ca le denunti, dar la iesirea din insolventa platesti despagubiri proportional cu paguba pricinuita prin neonorarea contractului pe care benevol l-ai semnat ! Oricum se urmareste falimentarea Hidro ! Clar !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb