Euro se apreciază la 4,4601

Marius Constantin
Bănci-Asigurări / 8 iunie 2015

Euro este la cea mai mare valoare din ultimele două săptămâni

Dolarul creşte cu 5,96 bani

Francul se apreciază cu 2,8 bani

---------------

Actualizare 13:29 ING: "Pe fondul incertitudinilor politice, presiunile de depreciere asupra leului ar trebui să persiste"

Potrivit unei analize ING, "pe fondul incertitudinilor politice şi a posibilităţii alegerilor anticipate (după cum sugerează opoziţia), presiunile de depreciere asupra leului ar trebui să persiste, în contextul în care nici ştirile venite din Grecia de la sfârşit de săptămâna nu au fost pozitive".

Economiştii băncii ING notează că "leul s-a depreciat puternic vineri, cu până la 0,9% după anunţul potrivit căruia premierul român a devenit un suspect într-un caz, acuzat de procurori, printre altele, de spălare de bani şi falsificare de documente".

"După reacţia iniţială a pieţei (şi un minim al şedinţei de 4,4670/euro), leul a mai recuperat din pierderi şi a încheiat ziua cu o depreciere de 0,3%, în apropiere de 4,45/euro. Premierul a reiterat peste week-end că nu îşi va da demisia, iar diverşi membri de partid sau de coaliţie şi-au exprimat sprijinul pentru acesta. Premierul se bucură în continuare de imunitate ca membru al Parlamentului, iar astăzi se va întâlni Comisia Juridică pentru a discuta cazul său. Cerdem că guvernul Ponta ar putea să supravieţuiască acestor evenimente având în vedere că PSD nu pare să aibă pregătit un succesor pentru premier.

Randamentul pe termen foarte scurt a rămas neschimbat la 0,4%, în vreme ce segmentul 1M-3M a urcat cu 15, respectiv 10 puncte de bază, la 0,95-1,2%, în linie cu deprecierea abruptă a monedei româneşti. Presiunile negative asupra leului ar putea avea un efect ascendent asupra ratelor scurte în zilele următoare.

Ne aşteptăm la un nou rezultat slab astăzi la licitaţia de obligaţiuni de 300 milioane lei la 6 ani, cu posibilitatea unei alocări parţiale sau a unei respingeri a tuturor ofertelor. Având în vedere persistenţa incertitudinilor privind Grecia, cât şi corecţiile înregistrate de obligaţiunile germane, randamentul titlurilor la 6 ani a urcat cu 14 puncte de bază vineri şi cu peste 30 de puncte de bază în ultima săptămână. Anticipăm, aşadar, un randament maxim peste nivelul bid de închidere de vineri de 3,44%, în timp ce vânzarea tuturor titlurilor de stat planificate ar putea duce rezultatul peste 3,5%", arată analiza economiştilor ING, remisă azi redacţiei.

(Alexandru Costea)

--------------

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, astăzi, un curs de referinţă de 4,4601 lei pentru moneda europeană, în creştere cu 1,68 bani, comparativ cu şedinţa precedentă, când euro a fost cotat la 4,443 lei.

Dolarul american s-a apreciat, de asemenea, cu 5,96 bani în raport cu moneda naţională, BNR stabilind un curs de 4,0057 lei, faţă de 3,9461 lei în şedinţa precedentă.

Gramul de aur a fost cotat la 151,0415 lei, în creştere cu 1,8646 lei, comparativ cu 149,1769 lei, valoare stabilită în şedinţa anterioară.

Francul elveţian a fost cotat de BNR la 4,2615 lei, în creştere de la valoarea de 4,2335 lei anunţată anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb