Eurohold şi Euroins au oferit garanţii suplimentare pentru a se proteja împotriva arbitrarului administrativ

G.D.
Bănci-Asigurări / 20 februarie 2023

Eurohold şi Euroins au oferit garanţii suplimentare pentru a se proteja împotriva arbitrarului administrativ

Euroins România a semnat un nou contract cu reasiguratorul grupului - EIG Re, prin care îndeplineşte toate cerinţele Autorităţii de Supraveghere Financiara din România. Cu toate acestea, compania va continua să apere cu fermitate, din punct de vedere administrativ şi juridic, valabilitatea contractelor anterioare de reasigurare contestate de către funcţionarii regulatorului.

Managementul Eurohold Bulgaria SA informează publicul că, indiferent de faptul ca nu este de acord cu acţiunile funcţionarilor din cadrul regulatorului roman împotriva diviziei locale Euroins şi a disputelor în curs cu aceştia, compania a oferit garanţii suplimentare pentru stabilitatea financiară a companiei româneşti cu scopul de a proteja asigurătorul de eventualele arbitrari administrative, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Euroins România a semnat un contract de reasigurare quota share cu EIG Re EAD, reasigurătorul al Euroins Insurance Group AD (EIG). Acest lucru se datorează unor dispute în curs cu funcţionari din cadrul autorităţii de reglementare pieţei de asigurări din România cu privire la contractele de reasigurare existente ale unităţii locale Euroins. Noul contract de reasigurare a fost consultat cu experţi şi jurişti internaţionali. Eurohold şi EIG Re au informat în mod corespunzător autorităţile competente ale statului şi Comisia de supraveghere Financiară din Bulgaria despre această nouă măsură, iar Euroins România - Autoritatea relevantă din România.

"Acordul cu EIG Re a fost încheiat în conformitate cu toate cerinţele europene şi acoperă întreaga valoare a daunelor Euroins România. Noul contract de reasigurare asigură şi transferul unei părţi semnificative a riscului asumat de Euroins România în afara companiei. Această decizie este asociată cu costuri mai mari pentru companie, dar este stabilită şi susţinută pe scară largă în practica mondială. Respectiva decizie reprezintă o garanţie suplimentară de stabilitate şi îndeplineşte cerinţele autorităţilor de reglementare. Mai mult, această măsură rezolvă toate problemele ridicate de regulatorul pieţei de asigurări din România, care continuă să fie subiect de discuţii şi controverse.

Angajarea reasiguratorului grupului este o altă garanţie a încrederii conducerii în buna stare financiară a Euroins România şi în corectitudinea tezelor companiei prezentate autorităţilor de reglementare competente. O garanţie suplimentară pentru Euroins România şi EIG Re este si faptul că o parte semnificativă a riscurilor asumate de noul reasigurător sunt retrocedate reasigurătorilor europeni de top. Astfel, interesele persoanelor asigurate sunt protejate într-un grad si mai mare, iar acest lucru garantează un nivel si mai mare de stabilitate. Măsurile nou adoptate asigură o acoperire si mai mare a Cerinţei de Capital Minim (MCR) şi a Cerinţei de Capital de Solvabilitate (SCR) ale Euroins România, cei doi indicatori cheie care stabilesc dacă un asigurător este solid şi solvabil.

Conducerile Eurohold şi EIG, precum şi echipa de experţi internaţionali consultaţi de cele două companii, sunt convinse de corectitudinea acţiunilor anterioare ale conducerii Euroins România şi nu au nicio îndoială că contractele de reasigurare existente acoperă integral riscurile asumate de către companie. Din acest motiv şi indiferent de noul contract de reasigurare quota share, vor continua eforturile de apărare a valabilităţii contractelor anterioare de reasigurare contestate de către angajaţi ai autorităţii de reglementare a pieţei de asigurări din România. De asemenea, rămâne si solicitarea pentru un audit internaţional independent privind situaţia companiei Euroins România înainte şi după aceste măsuri suplimentare.

Conducerile Eurohold şi EIG afirma încă o dată că Euroins România se află într-o situaţie financiară foarte buna şi îşi îndeplineşte obligaţiile faţă de clienţi în mod regulat şi la timp. Aşteptările sunt ca Euroins România va continua să fie unul dintre principalii asigurători pe piaţă din România. Conducerea ambelor companii speră ca în viitor compania românească să nu mai fie supusă unor atacuri sau acţiuni care încalcă in mod direct legislaţia europeană. În concluzie, conducerea Eurohold îşi exprimă recunoştinţa pentru sprijinul oferit din partea tuturor autorităţilor statului şi de către Comisia de Supraveghere Financiara din Bulgaria", se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Vrajeala! Reasigurarea in cadrul grupului este o semivrajeala. Intrebarea ramane ce a facut ASF in anii in care City si Euroins au ajuns in situatii financiare din ce in ce mai dificile.

    1. Tu ori ai fost plecat din tara și nu ai de unde sa știi ori ești dus cu pluta și nu o sa afli niciodată. Alege !

      Fix la fel proceda City Insurance înainte de faliment. Era super reasigurata in insulele Barbados.

      Știți care e valoarea despagubirilor achitate de reasiguratorul firmei City Insurance?  

      Fix cât vor primi și păgubiții lui Euroins de la reasiguratorul fantoma din ultra corupta Bulgarie, după ce se constata falimentul firmei Euroins.

      Nu este niciun șah. Este o teapa bulgărească brevetata acum 2 ani de către City Insurance.  

    Ca sa nu aducă banii pe care i-au scos din Romania și au cumpărat CEZ Bulgaria, mafioții de la Euroins au venit cu vrăjeala asta de reasigurare la o firma cel puțin obscura. Oare de ce nu au ales un reasigurator cu reputație internațională și au ales gogoșeria de reasigurări din Bulgaria?

    ASF AR TREBUI SA NU ACCEPTE CONTRACTELE ASTEA FĂCUTE DE BULGARI DOAR CA SA NU ADUCĂ BANII IN SOCIETATE. ĂȘTIA FUNCȚIONEAZĂ ILEGAL DE MULȚI ANI CU COMPLICITATEA ASF. VOM AVEA ÎNCĂ UN FALIMENT.

    Nu va fi niciun faliment pentru ca ii salvează Nicu Marcu. Omul vrea încă un mandat de președinte la ASF și nu îl poate avea dacă ii moare in brațe a 2 a companie de asigurari.

    Fiți liniștiti, Nicu Marcu veghează pentru Euroins! 

    Deșteaptă mișcare! Bulgarii sunt singurii care nu plătesc "taxa de protecție" la ASF. De ce sa investești în România? Șansele sunt mari de a se pune sechestru asigurator pe bunurile din Romania, dar în Bulgaria nu mai câștigă Statul Român și ai lu' Roșu și Muntean.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb