EUROINS ROMÂNIA:  Rezultatele au crescut cu peste 100%, comparativ cu trimestrul al doilea

G.D.
Companii / 19 octombrie 2022

Rezultatele au crescut cu peste 100%, comparativ cu trimestrul al doilea

Euroins România îşi continua evoluţia pozitivă, cu indicatori financiari în evoluţie ascendentă în Trimestrul 2 din 2022, conform unui comunicat remis redacţiei. Comparativ cu T2 de anul trecut, rezultatele au crescut cu peste 100%, atât pentru primele brute subscrise totale, cât şi pentru primele brute subscrise pentru zona non-RCA.

Potrivit sursei citate, cea mai mare creştere a primelor brute subscrise în T2 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut a fost înregistrată de asigurările non-RCA. Asigurările facultative au crescut de aproape trei ori şi jumătate, de la 28 mil. Lei în T2 din 2021 la 95 mil. Lei în T2 2022.

Evoluţia lunară ne arată că în iulie 2022, procentul asigurărilor facultative a ajuns la 10% din totalul subscrierilor de asigurări. Mai exact, la fiecare 100 de Lei din prime brute subscrise, 10 Lei provin din subscrieri pe produse non-RCA. Acest procent este mai mult decât dublu faţă de luna iulie 2021, când evoluţia raportului de subscrieri de asigurări facultative era de 4,4% din totalul primelor brute subscrise.

"Euroins se angajează să gestioneze corect riscurile şi să aplice o viziune pe termen lung. Aceste creşteri semnificative reprezintă o ţintă atinsă înainte de termen. Acest lucru confirmă faptul că procesul nostru de modernizare şi digitalizare, împreună cu aportul constant de capital, au contribuit la îmbunătăţirea indicatorilor financiari ai companiei noastre", a declarat Tanja Blatnik, CEO al Euroins România.

Vânzările Euroins în prima jumătate a anului 2022 reprezintă o consolidare a poziţiei pe piaţa asigurărilor facultative, cât şi o confirmare a stabilităţii poziţiei pe piaţa asigurărilor RCA, subliniază sursa citată.

Încrederea în Euroins a crescut constant în ultimul an, tot mai mulţi clienţi alegând poliţele de asigurare facultative oferite de companie. Creşterea numărului de poliţe de asigurări non-RCA este de 96% în S1, dublu aproape faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Această creştere semnificativă a vânzărilor este un semnal al interesului mai mare al clienţilor pentru poliţele non-RCA, iar acest lucru este determinat de strategia companiei de diversificare a portofoliului de produse de asigurare şi de atenţia acordată nevoilor în schimbare ale clienţilor săi.

Produsul CASCO oferit de Euroins a înregistrat o creştere a vânzărilor de peste 660%, ceea ce reprezintă o dovadă clară a încrederii în serviciile oferite. Alte linii vizibile, care au crescut şi ele de peste 3 ori, sunt asigurările de călătorie şi cele de sănătate.

În primele 7 luni ale anului 2022, portofoliul de asigurări CASCO a crescut la 15% în total volum produse non-RCA, de la 8% pondere în prime brute subscrise non-RCA în primele 7 luni ale anului 2021.

Euroins continuă să îşi echilibreze portofoliul RCA. În primele 7 luni ale anului 2022, creşterea numărului de poliţe RCA este de numai 3,2%, contribuind la stabilizarea, competitivitatea şi echilibrul pieţei de RCA. Cota de piaţă RCA în S1 2022 a fost de 31,81% faţă de 31,15% din S1 2021. Evoluţia actuală arată că, până la sfârşitul anului, Euroins va ajunge la o cotă de piaţă pentru RCA de sub 29%. Aceste cifre actualizate sunt un semn că piaţa asigurărilor se stabilizează într-o distribuţie mai echilibrată pe RCA, unde Euroins deţine o poziţie stabilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb