Euromonitor: Românii ocupă penultimul loc în UE la consumul de lapte de vacă ambalat

G.S.
Companii / 7 februarie 2014

Românii ocupă penultimul loc din Uniunea Europeană la consumul de lapte de vacă ambalat, cu numai 32 de ml de lapte pe zi de persoană, deşi specialiştii recomandă cel puţin o cană de lapte pe zi, conform studiului Euromonitor 2012.

În acest clasament, ţara noastră este urmată doar de Bulgaria, cu un consum de aproximativ 23 de ml de lapte ambalat/zi de persoană. Primele ţări sunt Irlanda (396ml/zi/persoană), Finlanda (341ml/zi/persoană), Suedia (251ml/zi/persoană) şi Spania (245ml/zi/persoană). La polul opus, cel mai scăzut consum de lapte de vacă ambalat din UE este înregistrat în Cipru (64ml/zi/persoană), România (32ml/zi/persoană) şi Bulgaria (23ml/zi/persoană).

Specialiştii susţin că laptele nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică, fiecarei persoane fiindu-i recomandat două-trei porţii de lapte şi derivatei pe zi, o porţie de lapte însemnând o cană de lapte.

"Laptele reprezintă şi o modalitate de hidratare a organismului, datorită conţinutului important în apă. Alături de alte lichide, poate acoperi necesarul zilnic, atât la copii, cât şi la adulţi. Pentru persoanele active, la care necesarul de apă, proteine şi minerale este mai mare decât la cei sedentari, laptele este o cale de a susţine efortul fizic şi refacerea organismului după efort. Chiar dacă putem obţine proteine, calciu şi vitamina D şi din alte surse alimentare sau din suplimente nutritive, laptele are avantajul că ne oferă aceşti nutrienţi în doze suficiente pentru a menţine o stare bună de sănătate, a ne întări sistemul imunitar, iar pentru copii reprezintă un aliment esenţial pentru buna lor dezvoltare", recomandă dr. Şerban Damian, nutriţionist sportiv acreditat CIO.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Hmm, ar fi trebuit sa marcati acest publireportaj manipulativ drept reclama, nu sa difuzati minciuna pur si simplu ca si cum ar fi ceva adevarat, doar bazandu-va pe idea ca textul este corect, dar va fi inteles sigur incorect.

    Se bazeaza pe o formulare ilogica, adica ca romanii consuma nu stiu cat lapte ambalat, desi specialistii recomanda o cana de lapte pe zi. Deci specialistii nu recomanda in nici un caz lapte ambalat, ci lapte pur si simplu. 

    Deci este foarte bine ca in Romania se consuma porcaria de lapte ambalat intr-o cantitate foarte mica, fiindca probabil se consuma lapte proaspat, neambalat, intr-o cantitate mai mare. 

    Doar ca aceasta concluzie nu reiese din articol fiindca nu este in interesul firmelor straine care ne vand prostia de lapte ambalat si care probabil au platit ziarul Bursa sa publice acest text.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb