Europa îşi schimbă regulile

F. A.
Comunicate de presă / 12 decembrie 2011

Summit-ul european de săptămâna trecută a adus într-adevăr schimbări de talie istorică, acordul la care au ajuns liderii europeni mergând în direcţia creării unei regiuni mai coerente din punct de vedere fiscal, potrivit unui comunicat xtb remis redacţiei.

Intervenţia organismelor comunitare în construcţia politicilor fiscale naţionale este un pas foarte important: o parte din suveranitatea naţională este afectată în numele stabilităţii macroeconomice. Deficitele structurale, cele care ţin seama de creşterea potenţială, pe termen lung a PIB, şi de situarea în cadrul ciclului economic, urmează să fie limitate la 0,5% din PIB. Într-o lume în care finanţarea devine tot mai dificilă, hotărârea ar asigura stabilizarea necesităţii de finanţare, fapt care constituie o decizie înţeleaptă pe termen lung. Pe termen mai scurt însă, efectul de frânare al economiei europene impus de măsurile de austeritate ar putea fi dureros.

Victor Safta, directorul sucursalei din România a X-Trade Brokers. A afirmat: "Europa a ales o integrare mai puternică. În faţa ameninţării creşterii costurilor de împrumut care poate aduce în genunchi orice debitor, cea mai puternică economie a Europei-respectiv Germania- şi-a impus punctul de vedere, imprimând calea austerităţii. Criza actuală nu este rezolvată cu aceste decizii ; rămâne- de exemplu- de stabilit cum vor fi alimentate rezervele FMI cu cateva sute de miliarde de Euro suplimentare, pentru că aproximativ 600 de miliarde Euro, noul nivel al resurselor sale, tot nu ar fi de ajuns. China, Japonia şi alte state cu rezerve, în principal cele emergente, ar trebui să vina şi ele cu contribuţii masive pentru a stabiliza cu adevarat lucrurile",

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “CSR şi sustenabilitate”
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5814
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2774
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9156
Gram de aur (XAU)Gram de aur404.9928

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb