euShipments.com a atras o finanţare de 7.5 milioane de euro din partea BlackPeak

G.B
Companii / 25 martie 2022

euShipments.com a atras o finanţare de 7.5 milioane de euro din partea BlackPeak

Compania bulgară euShipments.com, lider în furnizarea de soluţii integrate de curierat, logistică şi fulfillment pentru sectorul comerţului on-line din ţara vecină, activă şi pe piaţa de la noi, a atras o finanţare de capital privat din partea BlackPeak Capital. Investiţia de până la 7.5 milioane de euro în companie, se va realiza prin intermediul fondului BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund. Capitalul atras va fi folosit pentru achiziţii şi extinderea organică pe pieţele regionale din Europa Centrală şi de Est şi Europa de Vest, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, comerţul on-line a cunoscut un ritm rapid de creştere, atât la nivel global, cât şi regional. Pieţele din Europa Centrală şi de Est sunt printre cele mai dinamice de pe continent, datorită convergenţei rapide a comerţului electronic la nivelul Europei de Vest. Din ce în ce mai multe magazine care au vândut anterior exclusiv prin puncte de vânzare fizice au făcut tranziţia către online, iar cele care aveau deja magazine online au înregistrat creşteri continue ale comenzilor. În consecinţă, companiile sunt în permanentă căutare de furnizori care facilitează expedierea transfrontalieră şi livrările la preţuri cât mai scăzute şi cu o calitate ridicată a serviciilor.

"Clienţii noştri sunt deja concentraţi pe dezvoltarea în pieţele premium din Vestul Europei, ceea ce impune din partea noastră o prezenţă stabilă a euShipments.com în acele zone. Suntem încrezători că parteneriatul cu BlackPeak Capital şi experienţa lor în executarea strategiilor de creştere internaţională ne vor ajuta să ajungem acolo mai repede", a declarat Lora Dimitrov, co-fondator şi CFO euShipments.com.

euShipments.com oferă o gamă cuprinzătoare de servicii pentru a răspunde nevoilor exportatorilor regionali de comerţ online. Svetlozar Dimitrov şi Lora Dimitrova, fondatorii companiei, au dezvoltat cu succes o reţea proprie de peste 30 de curieri locali în toate ţările UE şi în Marea Britanie, permiţând companiei să livreze coletele direct pe acele pieţe. Compania pune la dispoziţie şi o platformă IT, integrată cu sistemele clienţilor săi, prin care oferă acces în timp real la un portofoliu larg de servicii, precum livrări la adrese personale sau de business, la dulapuri inteligente, precum şi la toate opţiunile de gestionare a returnărilor şi încasărilor necesare magazinelor online. Unul dintre principalele avantaje oferite de euShipments.com este că, pentru fiecare dintre pieţele acoperite, oferă cel puţin două opţiuni de livrare de la mai mulţi curieri locali de renume şi testaţi. Acest aspect asigură magazinelor online posibilităţi de livrare fiabilă, rapidă şi rentabilă, chiar şi în perioadele cele mai intense din an.

"În urmă cu doi ani, a trebuit să alegem între două opţiuni strategice distincte în ceea ce priveşte ascensiunea companiei la un alt nivel. Puteam fie să vindem pachetul majoritar către un investitor strategic, care să ghideze compania către o direcţie dorită de acesta, fie să identificăm un partener financiar cu experienţă, precum BlackPeak Capital, care să ne ofere sprijinul pentru realizarea achiziţiilor în Europa Centrală şi de Est şi în Europa de Vest şi, astfel, să continuăm dezvoltarea euShipments.com pe o direcţie ghidată de necesităţile clienţilor", a declarat Svetlozar Dimitrov, co-fondator şi CEO euShipments.com

euShipments.com a înregistrat o creştere organică constantă a cifrei de afaceri şi a atins venituri de 4 milioane EUR în 2021. Noua finanţare vine ca un pas firesc în dezvoltarea companiei, care şi-a extins recent reţeaua prin deschiderea unui depozit în Budapesta, Ungaria. Noua facilitate va permite timpi optimi de tranzit către pieţele cheie, la costuri de livrare atractive, precum şi procesarea şi expedierea coletelor în 8 ţări, inclusiv Ungaria, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă, Polonia, Austria, Italia şi Croaţia.

"Investiţia în euShipments.com face parte din strategia noastră de a investi în lideri de nişă din industriile cu creştere mare. Intenţionăm să folosim fondurile pentru achiziţii strategice, pentru a consolida o piaţă fragmentată şi pentru a realiza soluţii inovatoare pentru îmbunătăţirea calităţii ofertei de servicii" au spus Angel Stefanov şi Ivailo Gospodinov, de la BlackPeak Capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb