Evaziunea fiscală din marile staţiuni din Grecia depăşeşte 80%

Ziarul BURSA #Internaţional / 22 iulie 2013

Rata evaziunii fiscale din staţiunile turistice din Grecia este în continuare ridicată, atingând maxime de peste 80% în insulele Rhodos şi Zakynthos, chiar dacă s-a mai redus faţă de anul trecut, când au fost înregistrate şi cote de 100%, arată controale derulate în ultima lună de autorităţile elene.

Rhodos conduce în topul evaziunii din Grecia (cu 84,6%), urmată de Zakynthos (80%), Santorini (77,14%), Paros (68,2%) şi Syros (57,9%), scrie cotidianul elen Kathimerini, citat de Mediafax.

Divizia de delicte financiare a Ministerului de Finanţe - SDOE a derulat o primă serie de 1.088 inspecţii între 15 iunie şi 15 iulie la restaurante, facilităţi pentru sporturi acvatice şi pe plajă, hoteluri şi alte afaceri. În total, autorităţile elene au aplicat 2.473 de amenzi.

Inspectorii au descoperit că firmele din aceste staţiuni au raportat în scopul plăţii de taxe costuri de construcţie mai mici decât cele reale şi tarife de cazare sub cele percepute clienţilor. De asemenea, unele spaţii de cazare au fost declarate drept case rurale de dimensiuni mici, pentru a beneficia de tarife mai reduse la energie, în timp ce unii proprietari nu au declarat deloc activitatea turistică.

Anul trecut, inspecţiile SDOE au relevat că rata evaziunii fiscale în marile staţiuni din Grecia, precum cele din Zakynthos, Lefkada sau Creta, ajungea şi la 100%, în timp ce pentru altele, aflate în Santorini sau Corfu, se situa la 75% sau peste acest nivel.

Rate de evaziune fiscală de până la 100% au fost înregistrate anul trecut pe insulele Zakynthos şi Lefkada, în Rethymno de pe insula Creta şi în Kastoria. Alte regiuni din Creta au înregistrat, de asemenea, evaziune fiscală ridicată, precum Hania (87%) şi Iraklio (78%). În topul evaziunii s-au numărat şi Santorini (83%), Corfu (75%), Naxos (73%) şi Mykonos (68,5%).

Evaziunea fiscală este considerată de creditorii internaţionali şi de analişti ca una dintre problemele majore ale Greciei, o piedică pentru ieşirea ţării din criza economică severă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb