Cristina Chiriac este, din această lună, noul director general al World Trade Center Bucureşti. Domnia sa consideră o provocare preluarea acestui mandat, în condiţiile în care societatea se află într-un moment dificil, fiind în insolvenţă, şi şi-a propus creşterea rentabilităţii companiei. Într-un interviu acordat la preluarea funcţiei, doamna Chiriac ne-a spus că va încerca o nouă abordare la conducerea WTC Bucureşti, bazându-se pe creativitate şi creşterea vitezei de implementare a noilor proiecte. Aşa cum ne-a promis la instalarea în funcţie, Cristina Chiriac şi-a început în forţă activitatea, lansând o serie de evenimente inedite. Joi, 25 iulie 2013, a avut loc, la Restaurantul Barbizon de la parterul World Trade Center, "What's Cooking @Barbizon", un show de excepţie, care a reunit numeroase personalităţi din lumea financiar-bancară!
Cristina Chiriac ne-a spus: "Pentru că orice poveste are un început şi pentru că pasiunea poate transforma un vis în realitate, Cooking Show, la prima ediţie, a pus la cratiţă trei oameni de afaceri din diferite domenii - MAKE, preşedintele grupului de presă BURSA, este cunoscut publicului ca fiind un tip exclusivist, dependent de logică şi foarte pasionat de cultură; Dan Paul, preşedinte al Asociaţiei Brokerilor, al doilea bucătar al nostru, un perfecţionist care nu concepe viaţa decât în criterii foarte stricte, pasionat de finanţe şi de corectitudine; Remus Borza, partener Euro Insol, al treilea bucătar al nostru, ca orice avocat, maestru în arta pledoariei! Deşi, la prima vedere, ar putea părea un eveniment de divertisment, de fapt implicaţiile sunt mult mai profunde, este vorba de puterea exemplului. A fost un exerciţiu de voluntariat de a demonstra că lângă noi sunt mulţi oameni de calitate, că la nevoie şi din nevoie putem face multe lucruri bune.
Cei trei «concurenţi» au intrat în concurs fără arme, fără invidie, doar cu multă pasiune - un drum lung ce demonstrează încă o dată că mai avem multe valori. Ne naştem cu toţii diferiţi, însă în noi stă puterea să înţelegem că nu întotdeauna concurenţa conduce la rivalitate. Am vrut să demonstrăm că, indiferent de nivelul la care ajungi în viaţă, se poate ca într-o bună zi să trebuiască să o iei de la început. Aceasta este o poveste despre curaj, spirit de iniţiativă şi corectitudine".
Timp de câteva ore bune, cei trei oameni de afaceri, ocupaţi şi celebri totodată - fiecare în mediul lui - au lăsat deoparte grijile ziarului, pieţei de capital sau pledoariile avocăţeşti, şi s-au concentrat pe tăiat ceapă, curăţat cartofi, fiert paste sau tocat usturoi în bucătăria restaurantului Barbizon. Doamna Cristina Chiriac a adăugat: "Acest eveniment a fost dovada vie că pasiunea nu poate schimba un caracter puternic. Cei trei s-au ajutat reciproc, au glumit cu invitaţii, în timp ce găteau, ne-au transmis voia bună, dar şi pasiunea pentru gătit".
Juriul "concursului" a fost format din prieteni, majoritatea personalităţi din lumea financiar-bancară. Aceştia au analizat critic, cu obiectivitate, fiecare fel de mâncare, s-au consultat şi au decis - a câştigat tartarul în faţa supei de usturoi, a fasolei cu smântână şi a perelor cu sos Roquefort. Fiecare dintre cei trei concurenţi a primit trofeul "Bucătar-şef pentru o zi!"
Cu sprijinul ziarului BURSA, invitaţii au fost întâmpinaţi cu vin spumant de la Schlumberger, iar mâncarea a fost asezonată cu vin de la casa de vinuri Rotenberg. Atmosfera absolut încântătoare a fost completată de muzica pianistului Mihai Napu.
Noul director al World Trade Center Bucureşti spune că primul eveniment "What's Cooking @Barbizon" a fost un succes, care va continua: "Pentru că participanţilor le-a plăcut atât de mult ideea, am hotărât ca la finele lunii august să organizăm ediţia a doua, care va avea ca protagoniste trei femei de succes care nu au timp de gătit în mod obişnuit. Până la sfârşitul anului, în fiecare lună, vom provoca la «cooking show» personalităţi din diferite domenii, iar în finala din decembrie vor participa cei mai buni bucătari aleşi la concursurile anterioare".