Acţionarii au votat noul Consiliu de administraţie al EVERGENT Investments

A.D.
Piaţa de Capital / 28 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Acţionarii EVERGENT Investments, companie de investiţii financiare listată sub simbolul EVER, au votat cu o largă majoritate membrii Consiliului de administraţie. Au fost realeşi trei membri ai actualului Consiliu: Horia Ciorcilă, Claudiu Doroş şi Radu Octavian, împreună cu doi membri noi, independenţi: Delia Cataramă şi Teodor McCann.

Conform comunicatului primit la redacţie, mandatul noului Consiliu este de 4 ani, pentru perioada 6 aprilie 2025 - 6 aprilie 2029, cu precizarea că exercitarea atribuţiilor aferente funcţiei de administrator se face numai după obţinerea deciziei de aprobare emisă de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

În Adunarea generală extraordinară, acţionarii au aprobat oferta publică de cumpărare prin intermediul unei oferte publice de schimb. Scopul cumpărării acţiunilor proprii este reducerea capitalului social, prin anularea acţiunilor. Numărul de acţiuni care pot fi cumpărate este maximum 63.632.000 de acţiuni (7% din capitalul social), valabil la data iniţierii ofertei. În schimbul acţiunilor EVER vor fi oferite acţiuni Aerostar listate, simbol ARS, deţinute de EVERGENT Investments, pentru maximum 57.268.800 de acţiuni EVER, respectiv numerar pentru maximum 6.363.200 de acţiuni EVER.

"In numele membrilor Consiliului de administraţie şi al întregii echipe EVERGENT Investments, multumesc actionarilor pentru increderea acordata. Cu un management dedicat, o cultură organizaţională bazată pe performanţă şi colaborare, alături de soliditatea financiară a companiei, considerăm că suntem bine poziţionaţi pentru a continua să arătăm rezultate remarcabile. Credem în ţintele ambiţioase pe care ni le-am propus şi în capacitatea de a crea valoare pe termen lung." a declarat Claudiu Doroş, Preşedinte Director general al companiei.

Din 2021 până astăzi, EVERGENT Investments a generat o rată medie anuală de apreciere a valorii pentru acţionari de 15,8%, ce include dividendele încasate şi creşterea activului.

Compania a înregistrat o creştere cu 68% a valorii activelor administrate şi o creştere cu 72% a activului net unitar prin transformarea oportunităţilor în profit. În ultimii 4 ani, activele administrate au crescut cu 1,5 miliarde de lei, ajungând la 3,6 miliarde de lei. Compania a realizat răscumpărări şi distribuţii semnificative pentru acţionari, incluzând 3 oferte publice de cumpărare şi 4 programe de răscumpărare, în valoare totală de 177 de milioane de lei. În acelaşi timp, a acordat dividende acţionarilor în valoare de 268 de milioane de lei, menţinând în acelaşi timp ritmul investiţiilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5981
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9688
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6543

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb