evoMAG: achiziţiile în rate se dublează, peste 15% dintre comenzi sunt acum plătite eşalonat

A.F.
Companii / 20 august

evoMAG: achiziţiile în rate se dublează, peste 15% dintre comenzi sunt acum plătite eşalonat

evoMAG anunţă o dublare a procentului de clienţi care aleg să achiziţioneze produse în rate, comparativ cu anul trecut. În prezent, peste 15% din achiziţiile realizate pe evoMAG.ro sunt plătite eşalonat. Această evoluţie reflectă o schimbare majoră în comportamentul consumatorilor, care sunt tot mai deschişi la opţiuni flexibile de plată, evitând astfel plăţile integrale dintr-o singură tranşă, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, clienţii continuă să caute produse de înaltă calitate, inclusiv telefoane mobile de ultimă generaţie, televizoare şi electrocasnice mari, însă tendinţa lor este să evite plăţile mari şi să se orienteze către soluţii de plată eşalonate. Această preferinţă pentru plata în rate le permite să acceseze tehnologia şi produsele dorite fără a-şi dezechilibra bugetul pe termen scurt.

"Observăm o creştere accentuată a preferinţei pentru plata în rate, în special în cazul produselor de valoare ridicată. Acest lucru demonstrează o schimbare în modul în care consumatorii gestionează achiziţiile mari. Prin parteneriatele noastre cu companii financiare, le oferim clienţilor soluţii de plată care să le permită să îşi menţină accesul la produsele dorite într-un mod sustenabil", spune Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.

În topul preferinţelor pentru achiziţiile în rate în 2024 se află:

1.Telefoanele mobile de ultimă generaţie

2.Televizoarele

3.Electrocasnicele mari, precum combine frigorifice şi frigidere

4.Laptopurile

5.Sistemele PC

Aceste categorii au rămas stabile în preferinţele consumatorilor, însă plata în rate facilitează achiziţia de produse mai scumpe, observându-se o creştere semnificativă în valoarea comenzilor achitate eşalonat.

Deşi valoarea medie a unei comenzi evoMAG este, în prezent, de aproximativ 1.000 de lei, comenzile plătite în rate au, în medie, o valoare cu 20% mai mare. Această tendinţă arată că opţiunile de plată flexibile le permit consumatorilor să acceseze produse premium pe care le-ar considera mai greu de cumpărat dacă ar trebui să le plătească integral, într-o singură tranşă.

Majoritatea clienţilor evoMAG care accesează sistemul eşalonat de plată aleg să achite produsele în 4 rate, aceasta fiind cea mai populară opţiune de finanţare. Soluţia de plată în 4 rate fără dobândă oferă un echilibru ideal între flexibilitate şi accesibilitate, permiţând consumatorilor să împartă costurile pe o perioadă gestionabilă fără cheltuieli suplimentare.

"Ca furnizor de tehnologie de ultimă generaţie, evoMAG atrage un număr semnificativ de clienţi care îşi doresc cele mai recente lansări din domeniul tehnologic. Este şi cazul noului iPhone 16, care va fi lansat în luna septembrie. Ne aşteptăm ca această lansare să atragă, cu siguranţă, interesul consumatorilor pentru achiziţii în rate", mai spune Mihai Pătraşcu.

Pentru a sprijini această tendinţă, evoMAG oferă o varietate de soluţii de plată în rate, disponibile atât prin carduri de credit, cât şi prin carduri de debit. Printre partenerii financiari principali se numără Oney Bank, TBI Bank şi Klarna, care pun la dispoziţie opţiuni adaptate diverselor nevoi ale consumatorilor. Clienţii pot alege dintre:

Plata în 3 sau 4 rate prin Oney, cu condiţia ca prima rată să fie disponibilă la momentul achiziţiei;

evoCREDIT, prin TBI Bank, care permite finanţarea comenzilor mai mari, cu un proces complet online şi fără necesitatea unui card de credit;

Klarna, o soluţie recent implementată, care permite achitarea produselor în rate fără comisioane suplimentare şi fără dobândă;

evoMAG estimează că procentul achiziţiilor în rate va continua să crească în următorul an, stabilizându-se în jurul a 20%. Această creştere este susţinută de parteneriatele strategice şi de cererea crescută pentru soluţii de plată flexibile, care permit consumatorilor să continue să achiziţioneze produse de înaltă calitate, fără a simţi un impact financiar major asupra bugetului lor lunar.

Mai multe informaţii despre soluţiile de plată în rate disponibile pe evoMAG.ro pot fi accesate aici:

https://www.evomag.ro/pagini/solutii-de-plata

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2248
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8431
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.3531

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb