EWA Bootcamp deschide înscrierile pentru antreprenoarele din domeniul agrifood

R.S.
Bănci-Asigurări / 17 iulie

EWA Bootcamp deschide înscrierile pentru antreprenoarele din domeniul agrifood

Impact Hub Bucharest împreună cu Raiffeisen Bank România organizează EWA Bootcamp, un workshop de două zile dedicat proiectelor dezvoltate de antreprenoare din domeniul agrifood. Înscrierile se derulează între 17 iulie - 16 septembrie 2024 şi se adresează femeilor care au o idee de business sau un startup funcţional cu o vechime mai mică de doi ani, conform unui comunicat transmis redacţiei.

În acest an, EWA Bootcamp se va desfăşura în trei oraşe din România, respectiv Bucureşti (23-24 septembrie), Cluj-Napoca (7-8 octombrie) şi Iaşi (21 - 22 octombrie).  

Workshopul EWA Bootcamp 2024 este susţinut de EWA - Empowering Women in Agrifood, un program de accelerare realizat de EIT Food, dedicat femeilor antreprenor în etapa de dezvoltare. EIT Food este susţinut de Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene, potrivit comunicatului.

"Implicarea noastră susţinută în programe de sprijin antreprenorial ne-a făcut să observăm pasiunea şi deschiderea de care dau dovadă antreprenorii, iar acest lucru ne determină să ne implicăm în continuare, să credem în ei şi să le oferim sprijinul necesar, fie că vorbim de mentorat sau de finanţări. Cu atât mai mult, suntem încântaţi să susţinem programe precum EWA Bootcamp, care vin în întâmpinarea nevoilor viitoarelor antreprenoare din agrifood. Ne bucură, de asemenea, statisticile oficiale care arată că numărul femeilor antreprenor din România este în creştere. În prezent, există peste 100.000 de antreprenoare, care generează peste 10% din PIB-ul naţional. Tendinţele actuale arată că femeile antreprenor din România au veritabile calităţi de leadership şi sunt modele pentru alte femei care doresc să îşi înceapă propriile afaceri. Toate aceste evoluţii ne-au convins ca, anul acesta, să dezvoltăm aceste bootcamps şi să extindem programul în 3 oraşe din ţară pentru a descoperi noi potenţiale afaceri sustenabile din domeniul agrifood." -Andreea Porojan, CSR & Sustainability Manager, Raiffeisen Bank România.

Cum se desfăşoară EWA Bootcamp 2024?

EWA Bootcamp 2024 include mai multe stadii. Înscrierile se desfăşoară în Bucureşti între 17 iulie şi 21 august, iar în Cluj-Napoca şi Iaşi până la 16 septembrie.

Următoarele etape sunt:

Selecţia participantelor are loc între 26 - 30 august pentru Bucureşti şi între 23 - 27 septembrie pentru workshopurile din Cluj-Napoca şi Iaşi.

Anunţarea antreprenoarelor admise în program: 2-6 septembrie (Bucureşti), 23 - 27 septembrie (celelalte două oraşe).

Workshopurile au loc la Bucureşti (23-24 septembrie), Cluj-Napoca (7-8 octombrie) şi Iaşi (21-22 octombrie).

EWA Bootcamp se desfăşoară în limba română, este gratuit, iar participantele trebuie să participe fizic la toate activităţile. Aici puteţi găsi detalii despre agenda fiecărui workshop local, se menţionează în comunicat.

 

"Din 2021, Impact Hub Bucharest este reprezentantul oficial al EIT Food în România. Programul are un rol esenţial pentru agricultura locală pentru că sprijină afacerile care se dezvoltă în acest sector strategic. EWA Bootcamp încurajează femeile antreprenor din domeniu să îşi găsească cea mai bună nişă de business, să se conecteze cu experţi relevanţi din domeniu şi să identifice acele inovaţii care vitalizează un domeniu de viitor al economiei româneşti. Tranziţia către o agricultură sustenabilă vine şi cu costuri semnificative, între 37 şi 52 de miliarde de euro anual şi de aceea avem nevoie de soluţii care să răspundă tuturor provocărilor", a spus Vlad Craioveanu, CEO & Cofondator Impact Hub Bucharest.

În cadrul evenimentului, participantele vor putea obţine noţiunile necesare de business şi au posibilitatea de a afla care sunt provocările afacerilor sustenabile în agrifood. Totodată, antreprenoarele au şansa de a se alătura comunităţii EIT Food, unde pot accesa resurse cheie pentru dezvoltarea afacerilor în domeniu.

Avantajele Empowering Women in Agrifood

Workshopul "EWA Bootcamp" pregăteşte viitoarea generaţie de antreprenoare care vor putea participa la următoarea ediţie a programului "Empowering Women in Agrifood", ce va avea loc în România în 2025. Până acum, programul a susţinut 30 de antreprenoare din sectorul agrifood şi a oferit 45.000 de euro finanţare totală.

Câştigătoarele EWA 2023 au fost Tania Nicoară, cu startupul Unison, care a obţinut premiul I şi o finanţare de 10.000 de euro, şi Mihaela Şipoş (Happy Treats), care a obţinut premiul II şi o finanţare de 5.000 Euro.

Unison este un producător local de granola, creme tartinabile din nuci, batoane raw, maioneză vegană, alternative vegane la parmezan şi alte delicatese. Produsele lor sunt disponibile prin reţeaua a peste 50 de parteneri la nivel naţional şi în 22 de locaţii fizice (magazine, cafenele etc.). Pe lângă gama actuală de 14 produse, startupul urmăreşte să dezvolte noi produse pe bază de plante, se precizează în comunicat.

Happy Treats vizează dezvoltarea unei ferme de insecte, care se concentrează pe trei direcţii principale: producţia de produse finite, respectiv recompense pentru câini din proteină de insecte, hipoalergenice, dar şi insecte vii pentru hrănirea păsărilor din ferme, acest lucru contribuind la îmbunătăţirea stării de sănătatea a păsărilor, şi implicit la creşterea producţiei de ouă. Cea de-a treia direcţie este reprezentată de valorificarea produselor secundare din fermă, care reprezintă un fertilizant natural pentru culturile agricole.

Mai multe detalii despre programul Empowering Women in Agrifood sunt disponibile aici.

Despre organizatori

EIT Food este cea mai mare şi mai dinamică comunitate de inovaţie alimentară din lume. Accelerăm inovaţia pentru a construi un sistem alimentar potrivit pentru viitor, care să producă alimente sănătoase şi sustenabile pentru toţi.

Sprijinit de Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene, investim în proiecte, organizaţii şi persoane care ne împărtăşesc obiectivele pentru un sistem alimentar sănătos şi sustenabil. Deblocăm potenţialul de inovare în afaceri şi universităţi şi creăm şi scalăm startupuri agroalimentare pentru a aduce noi tehnologii şi produse pe piaţă. Echipăm antreprenorii şi profesioniştii cu abilităţile necesare pentru a transforma sistemul alimentar şi pentru a pune consumatorii în centrul activităţii noastre, ajutând la construirea încrederii prin reconectarea acestora la originile alimentelor lor.

Suntem una dintre cele nouă comunităţi de inovare înfiinţate de Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT), un organism independent al UE înfiinţat în 2008 pentru a stimula inovaţia şi antreprenoriatul în întreaga Europă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “CSR şi sustenabilitate”
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6036
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3117
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9767
Gram de aur (XAU)Gram de aur407.0257

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb