Exigent Development primeşte o finanţare de 57,80 milioane euro de la OTP Group

D.T.
Companii #Construcţii / 14 martie 2023

Exigent Development primeşte o finanţare de 57,80 milioane euro de la OTP Group

OTP Bank România şi OTP Bank Plc. anunţă încheierea unui acord de finanţare cu Exigent Property Investment SRL, în valoare de 57,80 milioane de euro, pentru construirea fazei cu numărul 5 din ansamblul rezidenţial Exigent Plaza Residence, aflat în cartierul Militari din Bucureşti, între mall-ul Plaza România şi Parcul Timişoara, informează un comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, în vederea susţinerii TVA-ului din cadrul aceluiaşi proiect, OTP Bank România a acordat şi o linie de finanţare în valoare de 50 de milioane de lei.

Faza 5 a proiectului Plaza Residence va include 1,288 de apartamente - studiouri, două şi trei camere, se va întinde pe o suprafaţă de 27,314 mp de teren şi va avea aproximativ 144,200 mp construiţi, cu tot cu subsol, iar fiecare dintre cele trei clădiri va avea o înălţime de 2S+P+11E. Complexul oferă, de asemenea, spaţii verzi, precum şi două parcări subterane, iar la parterul blocurilor sunt prevăzute spaţii comerciale, adaugă comunicatul.

Plaza Residence a fost construit în locul fostei fabrici bucureştene de pâine, Lujerul, şi al staţiei de betoane Holcim şi are livrate, până în prezent în jur de 6.000 de apartamente, acesta fiind cel mai mare proiect rezidenţial din Bucureşti, se arată în comunicat. OTP Bank a contribuit substanţial (cu finanţări de peste 530 de milioane de lei şi la finanţarea fazelor anterioare ale aceluiaşi proiect (fazele 1, 2, 3 şi 4), derulate prin intermediul companiei Exigent Development SRL, proiecte finalizate şi integral vândute către clienţi.

"OTP Bank este un partener activ al mediului de real estate din România, prin implicare nu doar prin finanţare, ci şi prin know-how şi consilierea adecvată pentru realizarea de proiecte sustenabile şi pe termen lung, asa cum este exemplul de faţă. Primul credit oferit grupului Exigent a fost în anul 2017, de atunci compania avut o evoluţie continuă, prin care a ajuns să dezvolte mii de apartamente în ansambluri rezidenţiale, ajungând astăzi la faza a 5-a a proiectului Plaza Rezidence. Suntem încântaţi să contribuim, împreună cu groupul OTP la finalizarea acestui credit sindicalizat", a declarat Alexandru Neagu, Director Large Corporate, în cadrul OTP Bank Romania.

"Încheierea acestui nou acord cu OTP Bank consolidează şi reconfirmă parteneriatul solid al băncii cu unul dintre cele mai de succes proiecte ale noastre, Plaza Residence", a declarat Alin Niculae, fondator Alfa Group, un grup antreprenorial românesc din care Exigent Development face parte, potrivit comunicatului.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acţionat în calitate de consultant juridic pentru OTP Bank, iar Clifford Chance a fost consultantul juridic al Exigent Development SRL, printr-o echipă coordonată de Mădălina Rachieru-Postolache, partener, şi formată din senior associate Mădălina Mailat şi avocat Dana Mirea.

"Am avut o colaborare foarte bună pe această tranzacţie cu toate părţile implicate şi ne bucurăm să adăugăm în portofoliul nostru o finanţare importantă pentru un proiect reprezentativ pentru piaţa imobiliară din Bucureşti, alături de unul dintre cele mai dinamice grupuri antreprenoriale din România", spune Mădălina Rachieru-Postolache, partener Clifford Chance.

"Suntem foarte încântaţi că am fost alături în această tranzacţie de echipa OTP Bank, o echipă de profesionişti talentaţi, care au avut o contribuţie semnificativă la reuşita acestei finanţări. Le urăm succes celor de la Exigent în finalizarea acestei noi etape a unui proiect rezidenţial frumos, atât de necesar în peisajul capitalei României", a menţionat Valentin Voinescu, Partener NNDKP, Practica de Drept Bancar şi Finanţări, potrivit sursei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb