EximBank a intrat în clubul european al băncilor publice

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 ianuarie 2011

EximBank a devenit membru al Asociaţiei Europene a Băncilor Publice (European Association of Public Banks - EAPB), calitate care îi va permite să acceseze mult mai rapid informaţii legate de aspecte care ţin de procesul de integrare europeană şi să contribuie astfel la accelerarea atragerii fondurilor structurale, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Ionuţ Costea, preşedintele EximBank, a declarat: "Acest parteneriat aduce EximBank mai aproape de instituţiile europene, lucru care facilitează deschiderea unui canal de informare important pentru atingerea obiectivului pe care banca şi l-a propus şi anume acela de susţinere a companiilor în demersul lor de atragere a banilor europeni".

EAPB reuneşte atât instituţii bancare cu reprezentare europeană precum Erste Bank sau DEXIA, cât şi instituţii cu profil similar EximBank: Bulgarian Development Bank, Hungarian Export-Import Bank, Bank Gospodarstwa Krajowego din Polonia, Slovene Export and Development Bank etc. Asociaţia are ca obiective promovarea şi intensificarea informării reciproce, schimbul de experienţă şi comunicarea între membrii săi în domeniul legislaţiei bancare şi financiare, al politicii economice şi fiscale europene.

Pachetul de produse pe care EximBank l-a creat pentru susţinerea companiilor şi autorităţilor publice care au proiecte finanţate din fonduri structurale cuprinde credite pentru cofinanţare şi prefinanţare, precum şi scrisori de intenţie neangajante sau garanţii. EximBank poate acoperi prin aceste produse până la 100% din nevoile de finanţare specifice proiectelor derulate cu bani europeni.

Astfel, EximBank acordă credite destinate cofinanţării componentei care reprezintă contribuţia proprie a firmei. De asemenea, EximBank oferă credite destinate prefinanţării nevoilor companiilor pentru acoperirea decalajului de timp care apare între momentul plăţilor făcute către furnizori în cadrul proiectului şi cel al încasărilor de la autoritatea de management. Pachetul este completat de scrisori de confort, un instrument prin care banca îşi exprimă intenţia de a pune la dispoziţia unei societăţi fondurile necesare susţinerii proiectului, cu condiţia acceptării acestuia de către autoritatea de management. În plus, EximBank poate garanta creditele contractate de companii de la alte bănci comerciale pentru implementarea proiectelor susţinute din fonduri structurale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb