Experţii Saxo Bank: Trimestrul al treilea poate fi un moment de cotitură

F.A.
Internaţional / 14 august 2013

Experţii Saxo Bank se aşteaptă ca al treilea trimestru din 2013 să fie bun pentru asseturi şi cred că această perioadă poate fi un moment de cotitură, marcând atât sfârşitul perioadei de "easy money", cât şi renunţarea treptată la infuziile monetare, se arată ăntr-un comunicat remis redacţiei.

Steen Jakobsen, economist şef la Saxo Bank, a declarat: "Europa nu mai poate fugi de reforme şi va trebui să înceteze foarte curând prefăcătoria. Următorul trimestrul sună promiţător pentru asseturi, dar suntem de părere că următorul vârf al ciclului economic şi al asseturilor nu va veni înainte de 2017, aşa că să ne bucurăm cât mai putem. Dacă începutul sfârşitului infuziilor monetare vine cu adevărat în acest trimestru, există posibilitatea ca în 2014 - anul în care vine nota de plată - să avem un nivel scăzut record al dobânzilor".

"Godot-ul pe care îl aşteaptă Saxo Bank este apelul de deşteptare - reformele atât de necesare pentru a readuce economia la ritmul de creştere dorit. Trimestrul acesta am putea vedea piaţa de acţiuni crescând mai mult, împinsă de băncile centrale şi de politicienii care doresc cu orice preţ să întârzie reformele autentice. Cifrele nu foarte bune legate de creşterea economică din SUA şi Europa, deşi descurajante pentru economie, sunt perfecte pentru creşterea de pe equity market, pentru că ţine apelul de deşteptare în... aşteptare", menţionează Saxo bank.

Analiştii Saxo Bank sunt de părere că, pentru un reviriment real al economiei, întreprinderilor mici şi mijlocii - care susţin 80% din economie - trebuie să li se permită, prin împrumuturi şi legislaţie, să inoveze şi să creeze locuri de muncă.

"Evenimentul cheie al acestui trimestru va fi reprezentat de alegerile din Germania, la 22 septembrie. Abia după acest moment vom vedea parlamentul şi noul guvern german mai determinate să schimbe politica Germaniei în Uniunea Europeană. Acum, Europa este supraîncărcată cu bănci subcapitalizate, o problemă care trebuie rezolvată înainte ca haosul de pe piaţa de creditare să se reinstaleze pe bătrânul continent", se mai aartă în comunicat.

Saxo Bank anticipează o scădere semnificativă a turaţiei motoarelor UE în al patrulea trimestru 2013, cu mai multe evenimente greu de controlat la orizont: incapabilitatea Greciei de a se conforma solicitărilor Troicii, instabilitatea politică a Portugaliei, recesiunea din Irlanda, încăpăţânarea Italiei şi Franţei de a se opune oricărei reforme şi, nu în ultimul rând, scandalul politic din Spania.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb