EXPLOZIE PE ŞANTIERUL AUTOSTRĂZII MOLDOVA Cătălin Drulă: "Cer o anchetă rapidă şi profesionistă prin care să aflăm vinovaţii acestei tragedii"

S.B.
Politică / 21 septembrie 2023

Cătălin Drulă: "Cer o anchetă rapidă şi profesionistă prin care să aflăm vinovaţii acestei tragedii"

Liderul USR, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, a avut joi o reacţie, după explozia de pe şantierul A7, el cerând o anchetă rapidă şi profesionistă prin care să se afle vinovaţii acestei tragedii, el afirmând că pe acest lot de autostradă nu există contract semnat pentru dirigenţia de şantier, informează news.ro.

"Este aceeaşi situaţie ca pe 9 din 10 din contractele pentru A7 între Buzău şi Paşcani, semnate cu acelaşi constructor", spune Cătălin Drulă.

"Tragice veştile din această dimineaţă de pe şantierul A7, cel mai mare proiect rutier din Europa pe PNRR. În primul rând, gândurile mele merg către victimele acestei explozii şi familiile lor. În al doilea rând, cer o anchetă rapidă şi profesionistă prin care să aflăm vinovaţii acestei tragedii şi măsurile ca să nu se mai repete niciodată. Nu în ultimul rând, este important de spus că pe acest lot de autostradă nu există contract semnat pentru dirigenţia de şantier ("supervizare", în termen tehnici). Este aceeaşi situaţie ca pe 9 din 10 din contractele pentru A7 între Buzău şi Paşcani, semnate cu acelaşi constructor", spune Cătălin Drulă într-o postare pe Facebook.

Preşedintele USR arată că "supervizorul este o firmă specializată contractată de Ministerul Transporturilor/CNAIR, cu personal pe toate domeniile (inclusiv Siguranţa şi Sănătatea în Muncă), care urmăreşte toate lucrările desfăşurate pentru conformitate".

"La aproape 2 ani de când a preluat mandatul Sorin Grindeanu, licitaţiile pentru contractarea acestor servicii esenţiale nu sunt încheiate pe 9 din 10 loturi ale A7 Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani", afirmă Drulă.

Autorităţile din Vrancea au activat, în noaptea de miercuri spre joi, Planul Roşu de Intervenţie, după ce un incendiu a cuprins o magistrală de gaz, pe şantierul Autostrăzii Moldova. Patru muncitori ai firmei care lucrează la construcţia autostrăzii au murit, iat alţi cinci au fosr răniţi.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Drula, Drula... stii si tu cine e vinovat - cei care au facut reabilitarea tevii de gaze nu au respectat adancimea, iar cei care lucrau la autostrada nu au respectat normativul si traseul din proiect ... ca daca o iei pe de-a dreptul si nu faci un mic ocol, faci economie la material si de acolo rezulta bani de spaga.

    1. dc a fost spaga, nu stim doar banuim, aceea e la grindeanu si psd

      Nimeni nu poate modifica traseul unui proiect nici cu un metru, asta o stie orice constructor! Deci nici UMB nu a facut asa ceva! Problema cred ca a fost adancimea la care se stia ca a fost ingropata conducta magistrala de gaz (studiile de fezabilitate trebuiau sa prevada aceste lucruri).

    in presa nu se spune nicaieri cine e constructorul. e acel umbrarescu ce tot castiga licitatii in ultima vreme? de ce nu se spune clar cine a spart conducata(firma)

    1. e acel Umbrarescu care a facut ceva in tara asta . il vrei iar pe iordache , pe turci , italieni smecheri care faceau un km pe an si ala crapat ? va racaie trotinetistilor ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb