Exporturile Germaniei, în scădere neaşteptată

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 11 martie 2016

Exporturile Germaniei, în scădere neaşteptată

Exporturile Germaniei s-au redus în ianuarie, pentru a doua lună la rând, în timp ce importurile au crescut peste aşteptări, semn al cererii slabe din China şi alte pieţe emergente.

Conform Biroului Federal de Statistică, exporturile ajustate ale Germaniei au scăzut cu 0,5% în ianuarie 2016, faţă de decembrie 2015, când declinul a fost de 0,7%.

Analiştii preconizau creşterea exporturilor cu 0,5%, respectiv cu 0,4% a importurilor.

Datele oficiale mai arată că importurile germane au sporit cu 1,2% în ianuarie, după o scădere de 1,6% în decembrie, ducând surplusul comercial al ţării la 18,9 miliarde de euro, de la 20,3 miliarde de euro în decembrie.

Analiştii anticipau un excedent de 19,4 miliarde de euro.

"Creşterea slabă din China are efecte. Perspectivele nu sunt bune nici pe alte pieţe emergente, precum Rusia şi Brazilia", a declarat Volker Treier, economist-şef la Camera de Industrie şi Comerţ din Germania. Acesta a menţionat că efectele pozitive ale "scăderii relative" a euro, din ultimele luni, încep să se evapore.

Excedentul de cont curent al Germaniei a scăzut la 13,2 miliarde dolari în ianuarie, de la 26,3 miliarde în decembrie 2015. Analiştii preconizau un surplus de 17 miliarde euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu va impacientati voi de Germania.....,excedent bugetar in 2015...este doar inceput de an.....Sa ne vedem noi de treaba noastra...ce face Romania ???...sa mai lasam ...legea dari in plata ca deja facem ...alergii...cu Primpera si instalatorul de Zamfir....toti niste diletanti...care ne prostesc pe masmedia de luni de zile.

    Scoate Make ..in fata...... niste subiecte de interes economic.pt.tara noastra...de ex: 

    Auzisem pe la inceputul anului ca acest Guvern Tehno....vrea sa lanseze pe piata agricola..o tema privind ...Asocierea titularilor de terenuri..in asociatii cu terenuri agricole ded suprafata mai mare...si in care aceste asociatii sa primeasca sprijin din partea Statului de a-si cumpara utilaje agricole ( actiune gen Prima casa....) 

    Ce bine ar "prii pt.Romania" ..sa dezbatem si sa vedem ca se "nasc" aceste asociatii...sa produca produse agricole la alte costuri si productivitate....facem o dezbatere in fiecare judet...ne tinem de "coada Guvernului sa intreprinda aceasta actiune si sa se legifereze. Nu e pacat de D-zeu ca avem o tara bogata in "relief" si de 26 de ani tot ce sa facut...sa facut aleatoriu. 

    Apoi ce facem cu produsele agricole din Romania sa ajunga in supermarketuri....etc sa nu mai importam lapte din Ungaria etc. extindere de procesare etc.

    Acestea sunt temele importante ale tari....iar noi ne ocupam de "gainarii" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb