Extenso: România ar putea urma modelul grecesc al caselor de vacanţă

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 8 iulie 2008

Extenso: România ar putea urma modelul grecesc al caselor de vacanţă

Pe segmentul locuinţelor de vacanţă, piaţa imobiliară româ­nească mai are potenţial de creştere şi ar putea urma exemplul Greciei, se arată într-un comunicat al companiei Extenso. Astfel, după creşteri fulminante, va urma o perioadă de acalmie, conform comunicatului. Conform statisticilor oficiale, între 1993 şi 2006, preţurile caselor greceşti au crescut cu 214 la sută. Ritmul de creştere a preţurilor caselor în Grecia a scăzut, însă, în ultimii doi ani, se mai arată în comunicat. Astfel, în 2007, preţurile au crescut cu 2,21 la sută la nivelul întregii ţări, după ce, în 2006, creşterea a fost de 11,99 la sută. Principalul motiv al acestei domoliri a pieţei a fost creşterea dobânzii de referinţă a creditelor ipotecare din Grecia şi Marea Britanie, cei mai mulţi investitori străini fiind britanici. Datele statistice arată, însă, că zonele litorale sunt privilegiate. Spre exemplu, în Creta, chiar şi în 2007, în anumite zone de coastă, preţurile au crescut cu 20-30 la sută faţă de anul anterior.

"Şi în România, locuinţele din unele zone şi localităţi, privite ca investiţii, vor avea un randament de două-trei ori mai mare decât în altele. Campioane vor fi Capitala şi litoralul", a declarat Mirela Roşca, manager al companiei Extenso, dezvoltator cu capital româ­nesc al proiectului Sara Sea View, din staţiunea Olimp. Ea consideră că, pentru un proiect de succes, importantă este poziţionarea complexului rezidenţial faţă de plajă, vecinătatea şi facilităţile existente în zonă. Ofertele imobiliare abundă de unităţi locative în străinătate. Cu toate acestea, Roşca spune că litoralul româ­nesc este mai accesibil, în prezent, datorită infrastructurii (autostrada A2), fiind la doar câteva ore distanţă de principalele oraşe din sudul şi sud-estul ţării. Extenso este un joint-venture româno-italian, specializat în distribuţia din zona sportului şi a modei. Înfiinţată în 1995, compania a debutat pe piaţa din România ca unic distribuitor al mărcii Lotto (articole şi echipamente sportive). Din anul 2005, compania a lucrat şi pe proiecte de tip real estate. Prima investiţie în acest sens a fost în sediul propriu, în valoare de două milioane de euro. În prezent, investiţiile Extenso în imobiliare depăşesc 20 de milioane de euro. Cel mai important proiect imobiliar este Sara Sea View, din staţiunea Olimp, ce a presupus o investiţie de 15 milioane de euro.

Ansamblul rezidenţial Sara Sea View cuprinde un bloc de 128 de apartamente cu două, trei sau patru camere şi suprafeţe cuprinse între 90 şi 150 de metri pătraţi, distribuite pe 11 etaje. Apartamentele dispun de terase şi vedere spre mare, preţul pe metru pătrat cons­truit fiind 1.000 de euro fără TVA, incluzând, însă, locul de parcare. Viitorii proprietari vor beneficia şi de un club de fitness şi recreere, restaurant, internet-cafe şi un parc privat cu o suprafaţă de peste 5.000 de metri pătraţi, cu spaţii de joacă pentru copii şi piscină în aer liber.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb