ZIARUL BURSA

08 iulie 2008
Ediţia din 15.08.2024
SIF "Transilvania": câştigă în procesul "Cocor", dar pierde în piaţă

SIF "Transilvania": câştigă în procesul "Cocor", dar pierde în piaţă

Ana SăbiescuPiaţa de Capital / 8 iulie 2008

Societatea "Cocor" Bucureşti a solicitat Comisei Naţionale a Valorilor Mobiliare reblocarea titlurilor SIF "Transilvania" rezultate în urma majorării de capital din aprilie 2007, pe motiv că există un alt proces în care este contestată majorarea de capital şi care, potrivit societăţii bucureştene, s-ar putea încheia cu invalidarea creşterii capitalului.

Dreptul de înşfăcare

Cătălin AvramescuEditorial / 8 iulie 2008

Cătălin Avramescu

România se descompune, încet-încet. Am avut această impresie, mai distinctă ca niciodată, după un weekend în zona văii Avrigului. Gazda mea, un om altminteri calm şi simpatic, nu şi-a putut ascunde iritarea atunci când a dat peste o barieră de lemn, improvizată, pusă de-a curmezişul drumului.

Preţul aluminiului - record

Alina VasiescuInternaţional / 8 iulie 2008

Preţul aluminiului a crescut ieri, la Bursa din Londra, până la un nivel maxim record, din cauza unei crize a energiei din China - cel mai mare producător mondial de profil, care a oprit activităţile topitoriilor din provincia nordică Shanxi.

Tractoare pe bulevard

PROTESTELE DIN AGRICULTURĂ CONTINUĂ: Tractoare pe bulevard

Cătălin DeacuMaterii Prime / 8 iulie 2008

Iritaţi de rezultatul negocierilor cu ministerul Agriculturii privind reducerea cu 50% a preţului motorinei pentru agricultură şi de întârzierile la plata subvenţiilor care le-au provocat pagube, agricultorii din toată ţară vor recurge, începând cu data de 15 iulie, la o formă inedită de protest: marşuri ale utilajelor agricole prin toate marile oraşe ale patriei.

Inflaţia, cel mai parşiv impozit (episodul I)

Inflaţia, cel mai parşiv impozit (episodul I)

Andreea ArcereanuPiaţa de Capital / 8 iulie 2008

Reporter: Explicaţi-ne care este corelaţia între inflaţie şi şomaj şi la ce ar trebui să ne aşteptăm în privinţa şomajului anul acesta, în condiţiile în care şansele unei reduceri semnificative a inflaţiei sunt din ce în ce mai mici?

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Cisco lansează sistemul personal TelePresence

C.P.Companii / 8 iulie 2008

Cisco a prezentat recent următoarea evoluţie din domeniul comunicaţiilor virtuale prin lansarea a două medii noi: un sistem personal Cisco TelePresence pentru birouri individuale şi un spaţiu Cisco TelePresence ideal pentru instruiri de grup şi...

COSMOTE lansează e-Bill

C.P.Companii / 8 iulie 2008

COSMOTE lansează serviciul gratuit e-Bill, prin intermediul căruia toţi abonaţii, atât rezidenţiali cât şi companii, pot consulta electronic facturile emise şi pot obţine o serie de rapoarte personalizate.

Inovaţii în laboratoarele HP Masterclass

C.P.Companii / 8 iulie 2008

HP şi-a demonstrat încă o dată devotamentul faţă de clienţi în cadrul evenimentului Real World Printing de la Dublin şi a Laboratoarelor Masterclass, creând produse de imprimare şi imaging care să răspundă cerinţelor acestora.

easyJet anunţă rezultate lunii iunie 2008

C.P.Companii / 8 iulie 2008

Gradul de ocupare pentru luna iunie s-a menţinut la un nivel ridicat, iar numărul pasagerilor, incluzând efectele achiziţionării GB Airways, a crescut cu 19,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Adobe îmbunătăţeşte căutarea Flash pe Web

C.P.Companii / 8 iulie 2008

Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) a anunţat parteneriatul cu lideri din industria de căutare pe Internet pentru a îmbunătăţi considerabil rezultatele căutărilor în conţinutul Web dinamic şi aplicaţii multimedia (RIA).

Bursele europene îşi revin

Alina VasiescuInternaţional / 8 iulie 2008

Acţiunile societăţilor listate la bursele din Europa s-au înscris pe un curs ascendent ieri, lăsând în urmă pierderile semnificative de săptămâ­na trecută.

Transportul public italian - paralizat de grevă

Alina VasiescuInternaţional / 8 iulie 2008

Transportul public din Italia a fost paralizat ieri, după ce angajaţii feroviari, cei de la metrou şi şoferii de autobuze au intrat într-o grevă de 24 de ore, lansată de principalele confederaţii sindicale care solicită reînnoirea contractelor...

NEC a cumpărat "Linecom"

Alina VasiescuInternaţional / 8 iulie 2008

NEC Corp., cel mai mare producător nipon de telefoane mobile, a cumpărat, prin "NEC Europe", compania maghiară de inginerie în sectorul comunicaţiilor - "Linecom" Kft., ca să-şi extindă operaţiunile în estul Europei.

BERD ar putea împrumuta CET Arad cu 15 milioane de euro

BERD ar putea împrumuta CET Arad cu 15 milioane de euro

Paula Bulzan, AradCompanii / 8 iulie 2008 /

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) ar putea împrumuta Centrala Electrică de Termoficare Arad (CET) cu 15 milioane de euro, după ce unitatea arădeană a solicitat fonduri pentru efectuarea unor lucrări de modernizare.

Scripcaru: "Distrigaz Sud se răzbună pe braşoveni"

Scripcaru: "Distrigaz Sud se răzbună pe braşoveni"

Ovidiu Vrânceanu, BraşovCompanii / 8 iulie 2008 /

Primarul Braşovului, George Scripcaru spune că Distrigaz face un abuz grosolan, debranşând la întâmplare asociaţiile de locatari rău-platnice şi bune-platnice, doar pentru a pune presiune asupra Guvernului, care a refuzat să aprobe propunerea de...

INS: Producţie agricolă mai mică

N.N.Materii Prime / 8 iulie 2008 /

Producţia agricolă a scăzut cu 17,7%, în anul 2007, comparativ cu anul precedent, iar cea mai mare scădere a fost înregistrată la producţia vegetală (-28,7%), indică datele prezentate ieri, de către Instutul Naţional de Statistică (INS).

Vine "The Bank"

N.N.Companii / 8 iulie 2008 /

"The Bank", agenţie de publicitate londoneză, va fi prezentă în România în cadrul unui parteneriat strategic cu DRAFTFCB Bucharest, începând cu acestă lună se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Jumbo alege Bulgaria în detrimentul României

Jumbo alege Bulgaria în detrimentul României

N.I.Companii / 8 iulie 2008

Jumbo, cel mai mare vânzător de jucării din Grecia, nu va intra pe piaţa din România înainte de 2013 şi se va concentra asupra activităţilor din Bulgaria, unde performanţele grupului au depăşit estimările, a declarat ieri directorul executiv al...

Caramel Lounge: Vrem afaceri de un milion de euro în 2009

Caramel Lounge: Vrem afaceri de un milion de euro în 2009

N.I.Companii / 8 iulie 2008

Caramel Lounge, unicul importator de produse de ciocolată şi îngheţată de lux Venchi de pe piaţa autohtonă, va des­chide în luna august, în Capitală, primul magazin propriu din ţară şi estimează pentru 2009 triplarea cifrei de afaceri până la un...

Creşteri de 36% a vânzărilor mărcii BMW în România

Creşteri de 36% a vânzărilor mărcii BMW în România

N.I.Companii / 8 iulie 2008 /

Vânzările mărcii BMW în România au ajuns la 1.252 de unităţi în primele şase luni ale acestui an, în creştere cu 36% faţă de anul precedent, când au fost comercializate peste 950 maşini exclusiv BMW, potrivit informaţiilor furnizate de către...

Profit de 2,53 milioane lei la "Compa" Sibiu

Profit de 2,53 milioane lei la "Compa" Sibiu

Aristică BrânzanPiaţa de Capital / 8 iulie 2008 /

Societatea "Compa" Sibiu activează în cadrul industriei constructoare de maşini, fiind profilată pe producţia de componente şi piese pentru autoturisme, autovehicule de transport, autobuze, remorci, tractoare, vagoane, utilaje...

Sibiul şi Transilvania, promovate împreună

N.I.Companii / 8 iulie 2008

Primăria Sibiu are mai multe proiecte de promovare a oraşului ca destinaţie turistică, dar şansele de reuşită cresc dacă oraşul va fi promovat împreună cu întreaga regiune Transilvania, a declarat primarul Sibiului, Klaus Johannis.

Aproape gata, doua treimi din marina de agrement Tomis

Aproape gata, doua treimi din marina de agrement Tomis

Dan Nedelcu, ConstanţaCompanii / 8 iulie 2008 /

Cel de-al doilea pol de atracţie turistică al oraşului Cons­tanţa este, în viziunea edililor, zona Peninsulară istorică, unde, în prezent, se lucrează la amenajarea portului de agrement Tomis, ca marină.

Deprecieri mari de active la băncile europene

F.A.Bănci-Asigurări / 8 iulie 2008

Băncile europene vor afişa deprecieri de active de miliarde de euro, ca urmare a crizei creditelor ipotecare cu grad mare de risc, deşi pierderile din trimes­trul al doilea ar trebui să fie mai mici decât cele înregistrate în cele trei luni...

Decizie finală la reorganizarea filialelor PSD

Decizie finală la reorganizarea filialelor PSD

N.I.Politică / 8 iulie 2008

Coordonatorii politici împreună cu Biroul Permanent Naţional (BPN) vor stabili data alegerilor interne în cele opt filiale PSD aflate în reorganizare, iar decizia de dizolvare a organizaţiilor aflate sub scorul partidului nu va mai trece şi prin...

Sfârâială la privatizarea Hotelului Astoria

Cătălin DeacuPolitică / 8 iulie 2008

Sindicaliştii Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă şi cei ai CNS Cartel Alfa acuză modalitatea "stranie" şi "originală" de privatizare a hotelului Astoria, fostă proprietate a Societăţii Feroviare de Turism (SFT).

Vosganian, împotriva salariului minim de 540 de lei

Vosganian, împotriva salariului minim de 540 de lei

Cătălin DeacuPolitică / 8 iulie 2008

Condiţiile pentru majorarea salariului minim nu sunt îndeplinite în prezent, întrucât Banca Naţională a României (BNR) nu a validat această măsură din punctul de vedere al inflaţiei şi lipseşte un protocol între patronate şi sindicate, susţine...

PSD: "Băsescu a cerut privatizarea Petrom"

N.I.Politică / 8 iulie 2008

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că preşedintele Traian Băsescu este cel care a solicitat privatizarea Petrom pentru a acoperi pagubele de la buget, susţinând că şeful statului şi PD-L ar trebui să înceteze să dea vina pe PSD pentru...

PD-L cere demiterea lui Adomniţei

C.D.Politică / 8 iulie 2008

Partidul Democrat-Liberal (PD-L) îi solicită primului ministru Călin Popescu Tăriceanu să îl revoce din funcţia de ministru al Educaţiei pe Cris­tian Adomniţei, a anunţat, luni, liderul formaţiunii, Emil Boc, la finalul şedinţei Biroului...

The Bank Sets Up Shop In Romania

F.A.English Section / 8 iulie 2008

The Bank, a London-based advertising agency, will be present in Romania through a strategic partnership with DRAFTFCB Bucharest as of July this year, a press release indicates. Established in 1992, The Bank is one of the most dynamic advertising...

NEC Buys Linecom

F.A.English Section / 8 iulie 2008

NEC Corp., Japan"s leading manufacturer of mobile phones, has acquired Hungarian communications engineering company Linecom Kft. via NEC Europe in order to expand operations in Eastern Europe.

InBev Set To Replace Anheuser-Busch Board

F.A.English Section / 8 iulie 2008

Belgian brewer InBev is planning to replace the current board of Anheuser-Busch Cos Inc. - USA to ensure the success of a 46.3 billion USD acquisition offer made to the largest brewer in the U.S.. Yesterday, InBev was supposed to present the U.S.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo