PSD: "Băsescu a cerut privatizarea Petrom"

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 8 iulie 2008

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că preşedintele Traian Băsescu este cel care a solicitat privatizarea Petrom pentru a acoperi pagubele de la buget, susţinând că şeful statului şi PD-L ar trebui să înceteze să dea vina pe PSD pentru toate neregulile din sistemul energetic.

Domnia sa a explicat: "Liderul român care a solicitat în scris privatizarea Petrom este domnul Traian Băsescu, în anul 2000, când, în calitate de ministru coordonator cu Banca Mondială - PSAL 2 - a cerut în scris premierului Mugur Isărescu privatizarea Petrom, pentru, citez din memorie, a acoperi pagubele la buget şi optimizarea sectorului energetic naţional".

Liderul social-democrat a cerut Senatului să pună la dispoziţia opiniei publice şi a mass-media raportul Comisiei de anchetă parlamentară cu privire la privatizarea Petrom şi l-a acuzat pe Băsescu, dar şi pe cei de la DNA că au intervenit în ancheta parlamentară care investiga contractele de distribuţie de energie.

"Vreau să-l întreb şi pe domnul preşedinte Băsescu şi pe cei care sunt azi la conducerea DNA de ce au intervenit atunci când Parlamentul a investigat contractele băieţilor deştepţi?", a declarat Geoană, precizând: "DNA a intervenit în mod direct la Comisia de anchetă din Parlament, spunând că preiau dânşii această anchetă".

Domnia sa a mai întrebat dacă nu cumva intervenţiile au fost pentru "contractele domnului Pinalti sau domnului Ioan Oltean de la Bistriţa" sau pentru "contractele cu energie electrică ieftină la Slatina, la Alro, ale domnului Stolojan sau Stoica".

Referitor la acuzaţiile aduse de PNL şi PD-L privind situaţia preţurilor la utilităţi, Mircea Geoană a declarat: "Terminaţi cu şmecheriile şi cu ieşitul la televizor, lătrând la televizor că vina este tot timpul la PSD. Tot ce merge rău de patru ani de zile e vina PSD-ului. Asumaţi-vă răspunderea şi PD-L-ul şi PNL-ul!".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb