Sibiul şi Transilvania, promovate împreună

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 8 iulie 2008

Primăria Sibiu are mai multe proiecte de promovare a oraşului ca destinaţie turistică, dar şansele de reuşită cresc dacă oraşul va fi promovat împreună cu întreaga regiune Transilvania, a declarat primarul Sibiului, Klaus Johannis.

"Pregătim apariţii profesioniste pentru târgurile de turism şi în acelaşi timp trebuie să îmbunătăţim infrastructura de legătură dintre hoteluri şi pensiuni. De asemenea, continuăm campania de comunicare pentru Sibiu ca destinaţie turistică", a declarat Johannis. Acesta a mai spus că municipalitatea poartă discuţii cu conducerea judeţului pentru promovarea zonelor turistice cum sunt Ocna Sibiului sau Mărginimea Sibiului.

Johannis este însă de părere că Sibiul se poate dezvolta turistic doar în condiţiile în care va face parte dintr-un circuit al întregii regiuni. "În perspectivă avem o şansă de a deveni o ţintă turistică permanentă doar dacă promovăm toată regiunea Transilvania", este de părere Johannis.

La începutul lunii februarie, preşedintele Consiliului Judeţean Martin Bottesch a anunţat înfiinţarea Asociaţiei Regionale pentru Turism, care să cuprindă şase judeţe - Sibiu, Mureş, Harghita, Braşov, Covasna şi Alba - care are ca scop promovarea acestei regiuni în străinătate. Alegerile locale au blocat însă procesul de înfiinţare a acesteia, dar nu şi acţiunile comune pe care membrii celor şase agenţii judeţene de turism doresc să le desfăşoare împreună.

"Deocamdată, doar Sibiul şi Covasna au depus adeziunile, pentru că în celelalte judeţe au avut loc schimbări după alegeri. Dar acest lucru nu ne-a împiedicat să lucrăm pe proiecte. Mergem împreună la târgurile de turism şi avem şi alte activităţi pe care le organizăm împreună", a declarat Simina Manea, coordonator de programe în cadrul Asociaţiei Judeţene pentru Turism Sibiu.

Sibiul a devenit una din principalele destinaţii turistice ale României în 2007, când oraşul a fost Capitală Culturală Europeană. Anul trecut, Sibiul a avut aproape un milion de turişti, iar în 2008, autorităţile au declarat că se aşteaptă la un număr aproximativ egal de vizitatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb