După intrarea pe pilonul III Raiffeisen Asset Management şi-a majorat capitalul cu 5 milioane lei

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 iulie 2008

Societatea de administrare a investiţiilor Raiffeisen Asset Management şi-a majorat de aproape două ori capitalul social, la 10,66 milioane lei, pentru a respecta cerinţele impuse de CSSPP în urma intrării pe piaţa pensiilor facultative, au declarat reprezentanţii Raiffeisen, citaţi de NewsIn.

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), companiile care vor să intre pe piaţa pensiilor facultative (pilonul III) trebuie să aibă un capital minim de 1,5 milioane euro, care să îl completeze pe cel iniţial, necesar pentru activitatea de administrare a investiţiilor.

Raiffeisen Asset Management avea iniţial un capital social de 5,67 milioane lei (1,57 milioane euro), iar după majorarea de capital cu circa 4,99 milioane lei (1,38 milioane euro), administratorul a ajuns la un capital social de 2,95 milioane euro.

Majorarea de capital social a societăţii de administraţie a investiţiilor a fost efectuată prin aport în numerar din partea acţionarilor şi a fost decisă în adunarea generală a acţionarilor din 27 mai.

Raiffeisen Asset Management a anunţat pe 19 iunie că a obţinut autorizarea fondului de pensii facultative Raiffeisen Acumulare, acesta fiind al optulea fond activ pe piaţa pensiilor private facultative.

Fondul are un nivel de risc moderat şi, potrivit structurii portofoliului pe termen lung, va investi în titluri de stat aproximativ 60% din active, în obligaţiunile tranzacţionate la bursă circa 10%, iar un sfert din active vor fi plasate în acţiuni. Depozitarul fondului este Bancpost, iar auditul este realizat de KPMG.

Raiffeisen Asset Management este al treilea administrator de fonduri deschise de investiţii din România după activele administrate, potrivit datelor oficiale de la sfârşitul lunii mai 2008, cu o cotă de piaţă de peste 12,5%. Societatea administra active de circa 35 milioane euro.

Raiffeisen administrează în prezent patru fonduri deschise de investiţii. Raiffeisen Confort este fondul cu cel mai mic grad de risc, cu active de 6,4 milioane lei, la sfârşitul lunii mai. Raiffeisen România Acţiuni şi Raiffeisen Prosper sunt fondur­i cu un grad ridicat de risc, cu plasamente preponderent în acţiuni. Raiffeisen Prosper este cel mai important fond al societăţii, cu active de 67,2 milioane lei, în timp ce Raiffeisen Acţiuni avea la sfârşitul lui mai active de 8,5 milioane lei.

Raiffeisen Benefit e un fond cu grad mediu de risc, cu plasamente diversificate, în care până la 50% din active sunt alocate investiţiilor în acţiuni. La finalul lunii mai fondul avea active de 31,2 milioane lei.

Raiffeisen Asset Management şi-a diminuat pierderile anul trecut, până la 366.781 lei, după ce în 2006 consemnase un rezultat negativ de 1,91 milioane lei. În schimb, societatea şi-a sporit afacerile de peste cinci ori anul trecut, la 3,97 milioane lei, faţă de nivelul din 2006, de 718.971 lei

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb