Decizie finală la reorganizarea filialelor PSD

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 8 iulie 2008

Decizie finală la reorganizarea filialelor PSD

Coordonatorii politici împreună cu Biroul Permanent Naţional (BPN) vor stabili data alegerilor interne în cele opt filiale PSD aflate în reorganizare, iar decizia de dizolvare a organizaţiilor aflate sub scorul partidului nu va mai trece şi prin Consiliul Naţional, subiectul fiind "încheiat statutar", a anunţat, ieri, liderul PSD, Mircea Geoană.

Domnia sa a declarat, la finalul şedinţei BPN, că s-a stabilit punerea în aplicare a deciziei Comitetului Executiv (CEX) de la Mamaia, referitoare la filialele aflate în reorganizare şi că, din punct de vedere statutar, subiectul este închis şi nu este nevoie de încă un vot în cadrul Consiliului Naţional , programat pentru vineri.

"Nu văd niciun motiv să discutăm la Consiliu Naţional un subiect care este închis din punct de vedere statutar", a spus liderul PSD.

Preşedintele social-democrat a anunţat apoi că liderii desemnaţi coordonatori pe filialele respective vor dispune de puteri depline şi vor avea ca primă însărcinare să stabilească data alegerilor interne.

"Cei care vor face ca organizaţia să reintre în dispozitiv normal sunt vicepreşedinţii care au întreaga autoritate, sunt investiţi de CEX, de BPN pentru coordonarea întregii activităţi a acelei organizaţii", a explicat Geoană. Liderul social-democrat a mai declarat că alegerile vor fi stabilite la momentul potrivit şi că este posibil ca ele să aibă loc înainte de alegerile parlamentare şi chiar după, în funcţie de fiecare organizaţie.

Geoană a precizat că nu crede că vor exista probleme de acceptare a coordonatorilor şi a sugerat că nemulţumiţii trebuie să respecte deciziile de reorganizare propuse de la centru pentru că trebuiesc create condiţii optime pentru campania viitoare.

Domnia sa a mai precizat că în filialele ai căror şefi au demisionat se vor institui interimari, iar în cazul filialelor dizolvate s-a decis ca birorile de conducere să fie considerate suspendate, dar să-şi poată continua activitatea până la alegeri.

Deşi Geoană a spus că birourile suspendate sunt aşteptate să colaboreze cu centrul, el a sugerat că unii din cei aflaţi în această situaţie ar putea să le cedeze locul altora.

Cât îi priveşte pe cei care pun în continuare cele mai multe probleme faţă de soluţiile indicate de la centru, adică liderii de la Cluj şi Braşov, Geoană a susţinut că ei sunt liberi să candideze iar şi că "există în logica democratică" posibilitatea să fie reconfirmaţi în funcţie.

Totodată, BPN al PSD a stabilit, ieri, coordonatorii pentru filialele în reorganizare; astfel Cristian Diaconescu se va ocupa de Cluj şi Bihor, Titus Corlăţean de Braşov şi Alba, Miron Mitrea de Mureş, Ecaterina Andronescu de Arad, Gheorghe Nichita de Neamţ, iar Liviu Dragnea de Giurgiu.

Tot ieri s-a decis ca Alexandru Frătean să fie desemnat preşedinte interimar al filialei PSD Mureş, în timp ce interimatul organizaţiei de Neamţ va fi asigurat de deputatul Iulian Iancu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb