Deprecieri mari de active la băncile europene

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 iulie 2008

Băncile europene vor afişa deprecieri de active de miliarde de euro, ca urmare a crizei creditelor ipotecare cu grad mare de risc, deşi pierderile din trimes­trul al doilea ar trebui să fie mai mici decât cele înregistrate în cele trei luni precedente, spun analiştii, citaţi de Reu­ters.

Reprezentanţi ai UBS declaraseră, la sfârşitul săptămânii trecute, că banca ar trebui să recupereze integral peirderile anunţate anterior, în trimestrul aprilie-iunie ca urmare a unei scutiri de impozite ce contrabalansează deprecierile de active, în contextul deteriorării condiţiilor de pe piaţă. Analiştii, însă, anticipează că UBS, care a făcut deja deprecieri de active de peste 36 miliarde dolari, ar putea face deprecieri suplimentare de active, cuprinse între 4 miliarde şi 8 miliarde franci elveţieni (3,9-7,8 miliarde dolari).

Deutsche Bank ar putea face deprecieri de active de peste 3 miliarde euro (4,7 miliarde dolari), iar printre băncile ce ar putea suferi efecte negative ale crizei creditelor se numără şi Credit Suisse, Societe Generale sau Barclays, spun analiştii, citaţi de Reuters.

Companiile europene au făcut deprecieri de active de peste 150 miliarde dolari, de la declanşarea crizei creditelor până în prezent, în timp ce deprecierile integrale de active de pe pieţele internaţionale se ridică la 330 miliarde dolari, potrivit Reuters Estimates. Analiştii de la banca americană JPMorgan se aşteaptă ca băncile continentale cele mai mari ale Europei să afişeze deprecieri de active de 61 miliarde euro până la sfârşitul anului. Din moment ce au fost înregistrate deja deprecieri de active pentru cea mai mare parte din sumă, înseamnă că restul se vor cifra la aproape 13 miliarde euro, au adăugat bancherii de la JPMorgan, potrivit Reuters. Reprezentanţii JPMorgan arătaseră, săptămâna trecută, că Deutsche Bank va avea deprecieri de active de 5,6 miliarde dolari, UBS, de 5 miliarde dolari, Societe Generale, de 3 miliarde dolari, iar Natixis, de 2,2 miliarde dolari. Deprecierile de active pe care le va anunţa Credit Suisse vor fi de 2 miliarde dolari, cele ale Credit Agricole, de 1,4 miliarde dolari, iar ale BNP Paribas, de 1,1 miliarde dolari, mai anticipaseră analiştii, citaţi de Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb