CE a propus reducerea TVA pentru mai multe servicii

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare / 8 iulie 2008

Comisia Europeană (CE) a propus ieri extinderea listei serviciilor unde se poate aplica o cotă redusă de TVA în toate statele membre ale Uniunii Europene, potrivit Rompres.

CE propune TVA redus inclusiv la serviciile de catering şi cele referitoare la locuinţe. Câteva din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au obţinut deja scutiri de TVA pentru diverse servicii, iar propunerea caută să adopte aceleaşi condiţii pentru toate statele.

Oficialii UE speră ca propunerea să ajute piaţa serviciilor şi să transfere consumatorii şi muncitorii de la economia subterană la cea oficială, în felul acesta înregistrându-se şi o creştere economică.

Rata minimă a TVA este de 15% în Uniunea Europeană. Conform propunerii UE, statele membre au permisiunea să reducă rata TVA cu 5% pentru serviciile din domeniul restaurantelor, construcţiilor, renovării şi întreţinerii caselor.

În acelaşi timp, Franţa "va face totul" pentru ca Uniunea Europeană să adopte înainte de sfârşitul anului o decizie în privinţa introducerii unui TVA reduse aplicabile în anumite sectoare de activitate, printre care cel alimentar, a declarat presei secretarul general al Palatului Elysée, Claude Guéant.

"Comisia Europeană va pune pe masa consiliului de miniştri o propunere care să permită statelor membre să practice un nivel redus al taxei pe valoa­re adăugată - aceasta nu înseam­nă neapărat 5,5% - pentru toate serviciile care folosesc mână de lucru într-un mod intens", printre care şi cel alimentar, a explicat oficialul de la Paris.

"Franţa, care asigură în prezent preşedinţia Uniunii Europene, va face tot posibilul, astfel încât Consiliul să se pronunţe şi să ia o decizie înainte de sfârşitul anului. În mod firesc, ne putem gândi ca decizia să fie luată în luna noiembrie, cel mai târziu în decembrie", a afirmat el, adăugând că "avem motive să sperăm că vom obţine" unanimitatea Celor 27 înainte de sfârşitul anului şi că "avem motive să sperăm în acordul Germaniei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb