"Fresenius" plăteşte 4,6 miliarde de dolari pentru "APP Pharmaceuticals"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 iulie 2008

"Fresenius" plăteşte 4,6 miliarde de dolari pentru "APP Pharmaceuticals"

Societatea germană intră pe piaţa medicamentelor generice intravenoase din SUA

Compania germană "Fresenius" SE, care deţine cele mai mari centre de dializă din lume, cumpără "APP Pharmaceuticals" Inc. din SUA, pentru care plăteşte 4,6 miliarde de dolari. Astfel, "Fresenius" intră pe piaţa medicamentelor generice intravenoase din SUA.

Acţionarii APP vor primi 23 de dolari pentru fiecare titlu deţinut, plus drepturi tranzacţionabile care ar putea genera până la 6 dolari/titlu - plătibili în 2011, au anunţat oficialii companiei "Fresenius". Dacă se exclud drepturile tranzacţionabile, oferta este cu 29% mai mare decât preţul de închidere înregis­trat de acţiunile APP la data de 3 iulie: 17,82 dolari. Menţionăm că 3 iulie a fost ultima zi de tranzacţionare a acţiunilor APP, anterior anunţului achiziţiei sale, întrucât bursele din SUA au fost închise în 4 iulie, când americanii au sărbătorit Ziua Independenţei. "Fresenius" îşi va asuma şi debite de 940 milioane de dolari aparţinând APP.

În urma achiziţiei, divizia de nutriţie "Kabi" aparţinând "Fresenius" va câştiga peste 100 de produse pentru pacienţii spitalizaţi. "Fresenius" nu aşteaptă ca această preluare să-i aducă profituri adiţionale în primul an de la realizarea sa, ci abia în cel de-al doilea.

Pentru anul curent, APP anticipează vânzări de 730 - 750 de milioane de dolari şi profituri brute ajustate de 285 - 300 de milioane. APP va fuziona cu o subsidiară americană a "Fresenius Kabi".

Patrick Soon-Shiong, unul dintre bogătaşii Statelor Unite, care deţine peste 80% din APP, a decis să-şi înstrăineze participaţia. Consiliul de administraţie al APP a aprobat tranzacţia.

Grupul german intenţionea­ză să finanţeze achiziţia printr-un mix de credite şi investiţii de capital. Băncile care urmează să finanţeze tranzacţia sunt "Deutsche Bank", "Credit Suisse Group" şi "JPMorgan Chase". Conducerea "Fresenius" a declarat că va încerca să minimizeze efectul acestei achiziţii asupra ratingurilor sale de credit.

Analiştii sunt de părere că afacerea dintre "Fresenius" şi APP are sens, întrucât "Fresenius" este o companie puternică în Europa, iar dacă se extinde la nivel global, va avea şansa să realizeze economii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb